Sociální koheze - Polsko
Text dotazu
Dobrý den,
prosím vás o doporučenou literaturu a odkazy k tématu Sociální koheze v
Polsku.
Odpověď
Níže jsou uvedeny možné zdroje k vaší práci. Před nedávnem jsem
zpracovávala podobný dotaz, odpověď na něj uvádím jako první odkaz - kromě
literatury k sociální soudržnosti, zde najdete odkaz na Evropský dům v
Praze, kde je k dispozici knihovna i oficiální elektronické zdroje EU.
Můžete se obrátit i na Sociologický ústav AV ČR http://www.soc.cas.cz/ a
jeho knihovnu http://www.soc.cas.cz/departments/cz/18/55/Knihovna.html.
Ucelenější materiál vztahující se na Polsko jsem bohužel nenašla, pouze
jednotlivé zmínky v různých internetových zdrojích, které jsou dohledatelné
na internetu.
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba006/socialni-koheze-soudrznost
Literatura:
Towards a new partnership for growth, jobs and cohesion : third progress
report on cohesion. Luxembourg : Office for Official Publications of the
European Communities, 2005. ISBN 92-894-9607-X (brož.)
Chwalba, Andrzej: Polsko 1989-2008 : dějiny současnosti. Brno : Centrum
pro studium demokracie a kultury, 2009. ISBN 978-80-7325-185-7 (brož.).
Machonin, Pavel: Transformace a modernizační výzvy : Česko, Německo,
Maďarsko, Polsko, Slovensko : sympozium evropských sociologů v Praze 2001.
Praha : Sociologický ústav AV ČR, 2001. ISBN 80-85950-98-7 (brož.).
Kalużyńska, Małgorzata: 5 years of Poland in the European Union / [prepared
in: Department of Analyses and Strategies, Office of the Committee for
European Integration. Warsaw : Office of the Committee for European
Integration, 2009. ISBN 978-83-7567-044-8 (brož.).
Seleny, Anna: The political economy of state-society relations in Hungary
and Poland : from communism to the European Union. Cambridge : Cambridge
University Press, 2006. ISBN 0-521-83564-X (váz.).
Internetové zdroje:
http://www.radaevropy.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=41
http://www.euroskop.cz/287/sekce/k-l/
http://www.socioweb.cz/index.php?disp=editorial
http://www.radaevropy.cz/index.php?option=com_frontpage&Itemid=15
http://library.vse.cz
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
09.06.2011 12:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu