Snímání bolesti
Text dotazu
Dobrý večer, dnes mi mamka řekla, že bych mohla mít vlohy pro snímání bolesti. Chtěla bych se tedy zeptat co to znamená a kdo jsou lidé, kteří umí snímat bolest.
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
nevím, jestli zrovna naše služba je tou pravou, která má zodpovědět Váš dotaz. Taky se domníváme, ale nejsme si  jisti Vaším věkem, zda nejste moc mladá na podobné činnosti.
Prošli jsme několik knih, které s problematikou, která Vás zajímá, souvisí. Jsou to knihy z oblasti psychologie, parapsychologie, psychotroniky apod.  Myslíme si ale, že člověk, který se takovou vědou zabývá, musí mít za sebou již větší množství prožitků, životních zkušeností. Omlouváme se, pokud se mýlíme. Bylo napsáno velké množství knih, které se podobnými jevy zabývají, ale nemůžeme posoudit, na jaké úrovni z hlediska odbornosti text je. Z Vašeho zadání ani není patrné, jak to Vaše maminka myslela, protože termín snímání bolesti zdroje, které jsme prošli, nezmiňovaly. Zhodnocení životních prožitků souvisí s filosofií a psychologií. To jsou obory, které se zabývají myšlením člověka, jeho vnímáním světa, ale i třeba vnímáním bolesti,  vcítěním se do duše druhého člověka. To je asi to nejdůležitější, co by člověk měl umět. Ten, který by chtěl snímat bolest druhého, nebo-li pomoci druhému, by měl být empatický, měl by umět naslouchat druhému a snažit se mu porozumět.
Z elektronického katalogu NK ČR (na www.nkp.cz, katalogy a databaze, baze NKC - knihy),  jsme vybrali několik titulů, které se problematikou, jež Vás zajímá,  z určitého hlediska zabývají:
Szeruda, Rostislav
Cesta za tajemstvim svetla : na pomezi mezi fyzikou a psychologii / Rostislav Szeruda. -- Hlucin : Slezan, 1995 (Hlucin : Tiskarna Bocek). -- 157 s. ; 21 cm
ISBN 80-901948-0-X (broz.)
Obalka Jana Chalcarova -- Pozn.. -- Odkazy na lit. -- Bibliogr.
Chalcarova, Jana
* nevysvetlene jevy -- psychologicke aspekty
* clovek
* lidska psychika
* nevysvetlene jevy -- fyzikalni aspekty
* jasnovidectvi * kosmicke principy * psychotronika * reinkarnace * telekineze * telepatie * vesmirna existence
* popularne-naucne publikace
Signatury:* 54 H 162145
Hanzal, Pavel, 1975-
Kyvadlo a zdravi : ucebnice pro kazdeho / Pavel Hanzal. -- Vyd. 1.. -- Praha : Astrologicky institut, 2011. -- 86 s. : il. ; 21 cm
ISBN 978-80-260-0582-7 (broz.)
Hrbetni nazev: Kyvadlo a zdravi - ucebnice pro kazdeho
* sidericke kyvadelko
* alternativni medicina
* psychotronika
* duse a telo
* vesmirna harmonie
* prirucky
Signatury:* 54 H 325980
Houska, Jan
Magie lidskych smyslu / Jan Houska. -- 1. vyd.. -- Praha : Nakladatelstvi L, 1991 (Ces. Budejovice : Jihoces. tiskarny). -- 127 s. ; 20 cm
ISBN 80-900290-3-5 (broz.) : 29 Kcs
* popularne-naucne publikace
* jevy zahadne - vysvetlovani - psychotronika - knihy popularne naucne
* telepatie - jasnovidectvi - lecitelstvi lidove - knihy popularne naucne
Signatury:* 54 H 183594* SF II 050608
Safarik, Lubos
Magie, psychotronika, parapsychologie / Z Tydeniku aktualit roc. 1987 - 1992 vybral, sest., obalku navrhl a graf. upravil Lubos Safarik. -- 1. vyd.. -- Plzen : Vcelka, 1992 (edicni stredisko Zapadoces. univ.). -- 83 s. : fotogr. ; 29 cm. -- (Kniznice Klubu psychotroniky a UFO ; Sv. 8)
ISBN (Broz.)
100 vyt. -- Cast. slov. text -- Rozmn.
* sborniky
* parapsychologie - psychotronika - magie - sborniky
Signatury:* 54 D 100677
Bartusek, Karel, 1948-
Mentalni leceni fyzikalni silou myslenky / Karel Bartusek. -- [Brno] : K. Bartusek, 2012. -- 159 s. ; 21 cm
ISBN 978-80-260-1281-8 (broz.)
. -- Obsahuje bibliografii
* psychotronika
* psychoterapie
* duchovni leceni
* duse a telo
* energeticky system cloveka
* pojednani
Signatury:* 54 H 331874
Liska, Vladimir, 1955-
Odtajnena psychotronika : aura, sugesce, hypnoza, telepatie, telekineze, senzibilove, proutkareni, reinkarnace, supernormalno, bezzrakove videni / Vladimir Liska. -- Vyd. 1.. -- Praha : Lunarion, 1993 (Nase vojsko). -- 111 s. : il. ; 20 cm
ISBN 80-901031-7-0 (broz.)
. -- Obsahuje bibliografii
* psychotronika
* pojednani
* psychotronika - pojednani
Signatury:* 54 H 185806* 54 H 311299* SF II 053407
Hnilica, Jan
Psychoenergeticke pusobeni na dalku / Jan Hnilica. -- 1. vyd.. -- Praha : Road, 1992 (Havlickuv Brod : Tiskarny Havlickuv Brod). -- 109 s. ; 21 cm. -- (Psyche)
ISBN 80-85385-14-7 (broz.) : Kcs 36,00
Vecny rejstrik -- Obalka Andre Matejicek
Matejicek, Andre
* psychoenergie * psychotronika * terapie
* pojednani
* psychoenergie - pusobeni - pojednani
Signatury:* 54 H 144168* SF II 052555
Volna, Vera
Ruce leci : Psychotronika / Vera Volna ; Spoluprac. Karel Jaluvka, Anna Cubova. -- 1. vyd.. -- Brno : Saprint, 1991. -- 46 s. : obr. ; 21 cm
ISBN (Broz.)
Jaluvka, Karel
Cubova, Anna
* lecebna energie * lecitelstvi * psychotronika * relaxace
* prirucky
* psychotronika - prirucky
* lecitelstvi - metody alternativni - prirucky
Signatury:* 54 H 141491
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.06.2013 12:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu