Smíchov, historie
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaká publikace či článek, který se zabývá dějinami Smíchova ve 20.století. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, o historii Smíchova pojednává stručně:
Kniha o Praze 5 / [editor] Dagmar Broncová ; [fotografie František Chalupa ... et al.]. -- Praha : MILPO, 1996. -- 205 s. : il. ; 31 cm
podrobněji pak:
Města a městečka v Čechách, na Moravě a ve Slezsku / Karel Kuča. -- 1. vyd.. -- Praha : Libri, 1996- . -- sv. : il., plány, erby ; 28 cm - -- díl 5. Par-Pra. 2002. 671 s. -
Heslo Smíchov je uvedeno v rámci Prahy, a to na stranách 573-587.
JUNGMANN, Jan. Smíchov: město za Újezdskou branou. Čtvrté opravené vydání. Praha: Muzeum hlavního města Prahy, 2013. 235 stran. ISBN 978-80-85394-94-8.
BÖHM, Josef. Monografie města Smíchova. Na Smíchově [Praha]: Nákladem smíchovské rady městské, 1882. 242 s.
BEČKOVÁ, Kateřina. Továrny a tovární haly. 2. díl, Smíchov, Jinonice, Holešovice a další čtvrti na levém břehu Vltavy. Vyd. 1. V Praze: Paseka, 2012. 187 s. Zmizelá Praha. ISBN 978-80-7432-255-6.
BRONCOVÁ, Dagmar a kol. Praha 5 křížem krážem. Vyd. 1. Praha: Milpo media, 2010. 223 s. Knihy o Praze; sv. 50. ISBN 978-80-87040-18-8.
Další zdroje lze také najít v bázi článků (ANL): https://aleph.nkp.cz/F/UMHNK1618TJCMQU84IFEM7P5SPR6DUC4Q182GXG4XAB15N44KJ-15891?func=file&file_name=find-b&local_base=ANL.
Do pole předmět zadejte: Smíchov, popř. Smíchov historie.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2008 13:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu