Směry psychoterapie
Text dotazu
Chtěla jsem se zeptat na Směry a typy
psychoterapie. Děkuji
Odpověď
Dobry den,
v prubehu let vyslo velke mnozstvi knih, ktere se zabyvaji psychoterapii.
Smery psychoterapie, ktere ruzni autori uvadeji, se ale mnohdy lisi. V nekterych zdrojich se hovori jako o psychoterapeutickych skolach.
Ruzne ucebnice psychologie nebo psychiatrie uvadeji podrobny vycet smeru psychoterapie, ale smyslem sluzby Ptejte se knihovny neni opisovat casti knih. Muzeme pouze doporucit literaturu nebo odkazy na internetu, napr.
http://www.terapie-psycholog.cz/zakladni-deleni-psychoterapie.
VYMETAL, Jan. Uvod do psychoterapie. Praha: Grada Publishing, 2003. napr.
jako ctyri dulezite psychoterapeuticke smery uvadi:
Rogersovska psychoterapie
Kognitivne-behavioralni psychoterapie
Psychoanalyticka psychoterapie
Systemicka psychoterapie
Patrne jednou z nejdulezitejsich knih z oboru psychoterapii je kniha KRATOCHVIL, Stanislav. Zaklady psychoterapie. Praha: Portal, 2006., kde hned v obsahu knihy najdete seznam psychoterapeutickych smeru znacne rozsireny.
Dalsim zdrojem informaci je napr. PAULIK, Karel. Vybrane poradenske a psychoterapeuticke smery. Ostrava: Ostravska univerzita, 2009. Smery, ktere jsou zde uvedeny, se trochu lisi v nazvech a rozdeleni, posoudit, ktery zdroj je pro vas ten spravny, musite pri studiu sama.
Z dalsich  pramenu:
VYMETAL, Jan. Specialni psychoterapie. Praha: Grada Publishing, 2007.
Pri opravdu odbornem zajmu Vam doporucujeme obratit se na nekterou psychiatrickou spolecnost, Psychiatricka spolecnost CLS JEP http://www.psychiatrie.cz/index.php?option=com_content&view=section&id=1&Ite
mid=2 ,  www.psychiatrie.cz  nebo Ceska psychiatricka spolecnost o.s. na www.ceskapsychiatrie.cz.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.05.2010 09:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu