slovenská článková bibliografie
Text dotazu
Potreboval by som zoznam článkov z časopisu čas, ročník 1947, 1948 ďakujem
Odpověď
Dobrý den, periodik pod názvem Čas vycházelo na území Československa více. Vašemu časovému zadání nejvíce odpovídá slovenské periodikum Čas: ústredný Orgán Demokratickej strany na Slovensku.Banská Bystrica : Demokratická strana na Slovensku, 1944-1948, které později (1948 - 1990) vycházelo pod názvem Luď.
Bohužel danému tisku nebyla věnována samostatná článková bibliografie. V Online katalogu Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc lze dohledat záznam o výběrových článkových bibliografiích vydaných pro roky 1947 a 1948, které by mohly obsahovat záznamy (citace) vybraných článků periodika.
Bibliografie:
Slovenská bibliografia : Sústavný rozpis vyberaných príspevkov z periodickej literatury roku 1947 / Spracoval Pavol Halaša ; Úv. naps. Anton Aug. Baník ... [et al.]. Turčiansky Sv. Martin : Slovenská národná knižnica, 1949 ; Slovenská bibliografia : Sústavný rozpis vyberaných príspevkov z periodickej literatúry 1948 / Sprac. Pavol Halaša. Martin : Slov. n. knižnica, 1951.
Dle Naskenovaných lístkových katalogů (KATIF): http://katif.nkp.cz/ by bibliografie měly být zapůjčitelné do Všeobecné studovny NK ČR. Cesta k lístku v Naskenovaných katalozích: Katalog III., A - ŽY, BERI - BIBLIOGAFIA, číslo lístku. 402. Popřípadě jsou obě bibliografie uloženy v Národním konzervačním fondu (přístup k publikacím v NKF viz. http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_konzervacni_fondy.htm ).
Výše zmíněné bibliografie jsou ovšem pouze výběrové, to znamená, že zde nenaleznete všechny články uveřejněné v periodiku. Je také možné, že periodikum Čas nebylo do bibliografií vůbec zařazeno. V tomto případě musíte procházet dané dva ročníky přímo v periodiku. Některé svazky periodik mají pro usnadnění vyhledávání na začátku či na konci svazku vypracovanou článkovou bibliografii daného svazku.
Čas: ústredný Orgán Demokratickej strany na Slovensku je v Národní knihovně ČR přístupný na mikrofilmu. Viz. Online katalog NK ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc. Pokud jste držitelem platného průkazu Národní knihovny, můžete si mikrofilm objednat předem přes tento katalog.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 11:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu