Skóre v basketbalu
Text dotazu
Co se stane, když je skóre na konci 4. části v basketbalu stejné u obou mužstev?
Odpověď
Dobrý den,
basketbalová hra se řídí pravidly z roku 2008, které byly po té upraveny dodatky z roku 2010 a dále ještě doupraveny "Změnami pravidel basketbalu 2012" (platné od 1. října 2012). Podle těchto pravidel, pokud dojde k Vámi uváděné situaci, nastává tzv. prodlužování. A to po 5 minutách, tolikrát, kolikrát je to nutné, aby se mohlo utkání rozhodnout.
Přesná formulace z oficiálních pravidel basketbalu:
"8.7 Je-li stav utkání na konci hrací doby čtvrtého období nerozhodný, utkání bude pokračovat tolika prodlouženími po pěti (5) minutách, kolik je potřebné k rozhodnutí utkání.
8.8 Dojde-li k chybě těsně před nebo když zazní signál konce hrací doby, eventuální trestný hod bude proveden po konci hrací doby.
8.9 Je-li potřebné prodloužení jako výsledek těchto trestných hodů, pak všechny chyby, ke kterým došlo po konci hrací doby, budou považovány za chyby v přestávce a trestné hody za tyto chyby budou provedeny před začátkem prodloužení." (http://cabr.cbf.cz/rady-a-pravidla/pravidla-zmeny-a-vyklady.html)
Pokud byste měl zájem, zasíláme také ještě další odkazy, kde je možné nalézt nějaké informace o pravidlech basketbalu (i když tyto odkazy jsou již méně relevantní):
* http://www.ilovebasketball.estranky.cz/clanky/o-basketbalu/pravidla-basketbalu.html
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Basketbal
* http://basket-telc.sweb.cz/basket/soutez/pravidla.html
* http://www.fsps.muni.cz/ksh/dokumenty/pravidla/pravidla2008.pdf
* http://cabr.cbf.cz/rady-a-pravidla/pravidla-zmeny-a-vyklady.html
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.12.2012 13:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu