Školní tělesná výchova po roce 1945
Text dotazu
Dobrý den, sháním ke své seminární práci nějaké informace ohledně školní TV po roce 1945. Bohužel se mi nepodařilo sehnat žádnou literaturu. Děkuji předem za jakoukoliv odpověď: S pozdravem Lucie
Odpověď
Dobrý den,
v našich katalozích se najdou nějaké knihy k tématu tělesné výchovy v Čechách, musela byste je ale projít a dohledat pasáže o TV ve školách. V elektronickém katalogu NK ČR jsme našli jednu knihu, to je ale jen vzorek. Literatura tohoto typu není doposud v úplnosti převedena do elektronického katalogu. Dobrým pramenem jsou v tom případě lístkové předmětové katalogy, které pro TV nabízejí velké množství titulů. Jsou k dispozici v NK, Máte tedy asi tyto možnosti:
- prohlédnout dostupné el. katalogy a bibliografické báze: ANL, NKC, ČNB - http://sigma.nkp.cz/F,
- projít lístkové předmětové katalogy NK - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_kat_predm.htm,
- literaturu uvádějí také encyklopedie (viz níže), u příslušných hesel (tělesná výchova apod.) - dostupné jsou v NK, a měly by být i ve větších knihovnách,
- je konečně možné se obrátit na Národní pedagogickou knihovnu Komenského (http://www.npkk.cz/), do jejíž oblasti vaše téma spadá.
Literatura:
Zápisník cvičebních hodin tělesné výchovy ... / [Podle návrhu profesora Václava Černíka]. -- 2. vydání. -- Praha : Komenium, 1947. -- [24] s. ; 4°
Pedagogický slovník / [Autor: kol.] ; Red. a předml.: Bohumír Kujal. -- 1. vyd.. -- Praha : SPN, 1965-1967. -- 2 sv.
Pedagogická encyklopédia Slovenska. -- 1. vyd.. -- Bratislava : Veda, 1984-1985. -- 2 zv. : fot.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2008 10:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu