sklářský průmysl
Text dotazu
Jaká města mají největší nebo nejvýznamější podniky sklářského průmyslu?
Odpověď
Dobrý den, uvádíme níže několik pramenů, kde najdete něco z hledaných informací. Pokud jde o centra sklářského průmyslu, uvádí nejdůležitější z nich s charakteristikou výroby Vl. Vondruška (Sklářství, 2002). Z českých uvádíme např. Jablonec, NovýBor, Teplice, Karlovy Vary, Poděbrady, Železný Brod, Jihlava. Ve zmíněné knize najdete i zahraniční místa s výrobou skla.
Prameny:
VONDRUŠKA, Vlastimil. Sklářství. Praha : Grada, 2002. ISBN 80-247-0261-4.
Historie sklářské výroby v českých zemích. Praha : Academia, 2003-2005. 3 sv. ISBN 80-200-1103-X (soubor).
http://en.wikipedia.org/wiki/Glass
http://en.wikipedia.org/wiki/Template:List_of_glass_companies
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/sklarsky-prumysl-v-cr/
http://www.glassonline.com/.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.03.2009 15:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu