Sheila Och: Karel, Jarda und das wahre Leben
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, zdali německá knížka Karel, Jarda und das wahre Leben od Sheily Och vyšla i v četině. Omlouvám se, že využívám tuto službu, knihu jsem bohužel nenašla v žádné databázi. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, není samozřejmě proč se omlouvat, dotaz je na správném místě. Kniha Sheily Och(ové) (1940-1999) podle bibliografických záznamů, tvořených na základě povinných výtisků, v češtině bohužel nevyšla. trochu zvláštní je fakt, že do němčiny byla přeložena z českého originálu.
Konzultovat je v podobných případech možné:
Česká národní bibliografie: http://aip.nkp.cz/ El. katalog NK ČR, báte NKC: http://sigma.nkp.cz/F, Souborný katalog ČR: tamtéž, Naskenovaný generální katalog NK ČR (pro knihy před r. 1995): http://katif.nkp.cz/.
Obvykle je dostatečný již dotaz v NKC + eventuálně Katif.
Možná by vás zajímaly okolnosti vydání, které bylo odmítnuto, píše o tom J. Loewy ve dvou článcích:
Podle databáze Ústavu pro českou literaturu (www.ucl.cas.cz):
1. LOEWY, Jiří
Karel, Jarda a tržní hospodářství / Jiří Loewy
In: Český dialog. - č. 11, s. 13. - 1998 rec (cze-česky) [O úspěchu německého vydání knihy, jejíž originál byl v roce 1995 nakladatelstvím Albatros zamítnut.]
-> Peníze a uličníci [próza pro děti] / Sheila Ochová # Karel, Jarda und
-> das wahre Leben / Sheila Ochová. - [Německo] : Arena
885.0-3 + 885.0-93 + =30
fk
2. Česká spisovatelka / lw
In: Lidové noviny. -- Praha. -- ISSN 0862-5921. -- Roč. 12, č. 203 (19990901), s. 11 Článek je uveden v bázi ANL (http://sigma.nkp.cz/F), kde je také link na plný text.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu