Seznam vlastníků šekových účtů
Text dotazu
Dobrý den.
Prosím Vás o radu, kde bych našel úplné bibliografické údaje k starším
publikacím "Seznam vlastníků šekových účtů" před rokem 1926, včetně vydání
před r.1918 (Rakousko-Uherské, název?) umístěných v našich knihovnách.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
bohužel, odevzdávání povinného výtisku Národní knihovně bylo uzákoněno až v roce 1935. Proto některé publikace vydané před tímto datem Národní knihovna nevlastí. Tento případ se týká i seznamů, které vycházely pod názvem "Seznam vlastníků šekových účtů". Nejstarší výtisk, který Národní knihovna vlastní, je z roku 1926. Záznam o všech exemplářích, které Národní knihovna vlastní, naleznete v Online katalogu Národní knihovny: http://sigma.nkp.cz/cze/nkc .
Výtisky jsou umístěny v Národním konzervačním fondu v Hostivaři.
Bohužel o předchozích vydáních neexistují v katalozích Národní knihovny a souborných katalozích ČR žádné záznamy. Jak se zdá, výtisky nevlastní žádná knihovna v ČR, jejíž katalog je přístupný přes souborné katalogy (Souborný katalog ČR: http://sigma.nkp.cz/cze/skc, Jednotná informační brána:
http://www.jib.cz/ ).
Je ovšem dosti pravděpodobné, že publikace bude vlastnit knihovna Archivu
ČNB: http://www.cnb.cz/cs/verejnost/archiv_cnb/ . Vydavatelem "Seznamů vlastníků šekových účtů" byl Poštovní úřad šekový a Poštovní spořitelna, fondy těchto institucí byly převedeny do Archivu ČNB:
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/archiv_cnb/fondy/postovni_sp.html .
Více informací získáte přímo od pracovníků Archivu ČNB:
http://www.cnb.cz/cs/verejnost/archiv_cnb/archiv_cnb_vyuziti.html .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2008 09:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu