-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den.
Nevím kde najdu pro BERNÍ RULU seznam příjmení ? V BERNÍ RULE 8-9 BOLESLAVSKO a SOUPISU PODDANÝCH PODLE VÍRY BOLESLAVSKO 1 a 2, jsem tenhle seznam nenašel. Jedná se mi o panství Březno a poddané s příjmením Novotný. Matriky dostupné na netu, k farnosti Březno, začínají N-1710, OZ-1714 / do těchto let jsem ve svém pátrání došel (obce: Březno, Židněves, Petkovy). Na závěr pátrání by mě zajímalo - zda naši předci (Novotní), byli z téhle oblasti, nebo odněkud přišli. Zároveň mi je jasné, že tohle příjmení je jedno z nejčastějších a seznam vůbec nemusí být ,,o našich předcích,,.
Dobrý den,
Ve jmenném rejstříku k Berní rule jsme pro Vás vypsali všechny výskyty jména Novotný (+ Novottovský je nejblíže Vámi jmenovaným obcím) v kraji Boleslavském:
Jméno / kraj / list/ díl / obec / soudní okres / panství, statek / pozn.
Novottovský / Bo/ II / 431 / Židněves / Mladá Boleslav / Březno a Stašov / pustý Novotný Bartoň / Bo / II / 206 / Dolní Bousov / Sobotka / kost / zahradník Novotný Havel / Bo / II /386 / Podlužany / Nymburk / Křinec a Doubravany / sedlák Novotný Jakub / Bo / II / 350 / Plužná / Bělá p. Bezdězem / Bělá a Kuřivody / chalupník Novotný Jakub / Bo / II / 264 / Křížky / Turnov / Český Dub, Hodkovice / sedlák Novotný Jan / Bo / I / 27 / Stará Boleslav / Brandýs nad Labem / Stará Boleslav / soused Novotný Jan / Bo / II / 298 / Příkrý / Semily / Semily / sedlák Novotný Jiřík / Bo / II / 379 / Podolí / Libáň / Rožďalovice / chalupník Novotný Matouš / Bo / II / 386 / Bystřice / Libáň / Staré Hrady / zahradník Novotný Matouš / Bo / II / 393 / Staré Hrady / Libáň / Staré Hrady / sedlák Novotný Mikuláš / Bo / II / 386 / Podlužany / Nymburk / Křinec a Doubravany / sedlák Navíc jsme přidali ještě z oblasti Březno / Židněves informaci o jméně Novákovský.
Novákovský / Bo / II / 431 / Sukorady / Mladá Boleslav / Březno a Stašov / pustý Novákovský / Bo / II / 431 / Židněves / Mladá Boleslav / Březno a Stašov / pustý
Jinak je Novotných v Berní rule opravdu hodně ...
Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. Libri. ISBN 80-7277-058-6. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:1fd625c0-a399-11e5-b770-5ef3fc9ae867
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
06.05.2019 19:26