Seznam míst, kde se dá literatura vypůjčit
Text dotazu
Dobrý den, po předchozích zkušenostech s vaší
službou se na vás obracím s prosbou o vyhledání míst, kde se dá níže uvedená
literatura zapůjčit. Vím, že se jedná o jistou abnormalitu, ale bohužel mi
byl takto tento úkol zadán.
Cituji zadání:
Najděte, kde lze níže uvedené dokumenty zapůjčit, či přímo přečíst (ne
zakoupit!) Pod každý z nich vložte úplnou internetovou adresu (hledejte v
katalozích knihoven, databázích apod.)
ČSN EN 14766 (30 9044) Horská kola - Bezpečnostní požadavky a
zkušební metody.
Lindgrenová, A. Pipi Dlouhá punčocha. Praha : Albatros, 1999.
Karlovarská Becherovka (právní ochrana názvu firmy, značky, loga,
...)
Lidské tělo 2.0. Praha : BSP Multimedia, c2003. CD ROM
Čornej, P. Dějepis pro střední odborné školy : české a světové
dějiny. Praha : SPN, 2002.
Poledňák, I. Úvod do studia hudební vědy. Olomouc : Vydavatelství
Univerzity Palackého v Olomouci, 1995. ISBN 8070674962 (skripta)
Kubová, O. Domácí násilí (2005)(disertační práce)
Stenoprotokol ze schůze 1.1.1993 Parlamentu ČR
Eger, Ludvík. Česká pedagogika a e-learning. Pedagogická orientace.
2004, č. 4, s. 2-15. (článek)
časopis Cizí jazyky
Pekařová, Lidmila. Jak žít a nezbláznit se : [psychologie dítěte od
předškolního věku do dospělosti] Olomouc : Poznání, 2006.
Carda, A., Kunstová, R. Workflow : řízení firemních procesů. Praha
: Grada, 2001.
Výroční zpráva firmy Škodaexport
Odpověď
Dobry den,
bohuzel Vas musime zklamat. Sluzba Ptejte se knihovny ma ve svych podminkach uvedeno (http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu - pravidla formulace dotazu naleznete pod formularem pro zadani dotazu), ze nezpracovavame skolni ukoly, referaty atd. Podle charakteru Vasi otazky predpokladame, ze studujete skolu s knihovnickym nebo informacnim zamerenim. Ukol Vam zajiste nebyl zadan bez predchoziho vysvetleni zdroju, ktere je mozne pro lokalizaci hledanych dokumentu vyuzit.
Obecne Vam muzeme doporucit nekolik typu zdroju, ktere muzete pri hledani dokumentu ve fondech ceskych knihoven vyuzit. Pri vyhledani knihoven, ktere maji ve svem fondu konkretni knihu, casopis nebo CD-ROM, muzete napr. zacit v Soubornem katalogu CR (http://www.nkp.cz -> zalozka Katalogy a databaze, cast Elektronicke katalogy), do ktereho spolupracujici knihovny prubezne hlasi informace o dokumentech ve svych fondech. Dale se pro nalezeni knihovny vlastnici urcity dokument vyuziva Jednotna informaci brana (http://www.nkp.cz -> zalozka Portaly), ktera Vam umoznuje soubezne hledat v katalozich vice knihoven. V Jednotne informacni brane muzete vyhledavat bud pomoci Snadneho hledani ve skupinach predvybranych zdroju nebo v Profi hledani v kategorii Knihovny v CR, kde je mozne libovolne kombinovat zapojene zdroje. Dale existuje i souborny katalog SKAT (http://www.skat.cz), tj. souborny katalog knihoven, ktere pouzivaji knihovnicky system LANius nebo system MEDVIK (http://www.medvik.cz), ktery je budovan jako souborny katalog lekarske literatury. Sve souborne katalogy maji vetsinou i jednotlive vysoke skoly na uzemi CR (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mvs_ifla_sk.html). Dalsi moznosti je hledat v katalozich jednotlivych knihoven v pripade, ze chcete overit dostupnost pouze v konkretni knihovne, meste ci regionu nebo v pripade, ze knihovna nespolupracuje s zadnym soubornym katalogem. Knihovny mohou mit ve svem elektronickem katalogu zpracovanou pouze cast fondu, napr. pouze novejsi literaturu nebo pouze urcite typy dokumentu, nektere knihovny proto nabizeji krome elektronickych katalogu i katalogy naskenovanene, napr. NK CR, Vedecka knihovna v Olomouci, Knihovna Narodniho muzea.
Normy maji prisnejsi formy zpristupnovani nez ostatni typy dokumentu.
Zajemci si vetsinou musi normu zakoupit napr. v Ceskem normalizacnim institutu, pripadne si je zde muze za poplatek prostudovat. Z knihoven jsou normy dostupne napr. ve fondu Statni technicke knihovny nebo Vedecke knihovny v Olomouci. Kontakty na knihovny vcetne odkazu na jejich webove stranky naleznete napr. v ADR-Adresari knihoven (http://sigma.nkp.cz/cze/adr). Stenoprotokoly ze zasedani Poslanecke snemovny a Senatu na svych strankach zpristupnuje Parlamentu CR v ramci Spolecne cesko-slovenske digitalni parlamentni knihovny. Vyrocni zpravy organizaci byvaji velmi casto v elektronicke podobe zverejnene na strankach dane instituce. Ochranne znamky registruje a ve svych databazich zverejnuje Urad prumysloveho vlastnictvi. Nevydane dizertacni prace se fyzicky nachazeji vetsinou pouze na vysoke skole, kde byly zpracovany. Jednotny informacni system, ktery obsahoval zaznamy dizertacnich a dalsich vysokoskolskych kvalifikacnich praci, zatim podle nasich informaci neexistuje, jednotlive skoly si vetsinou buduji sve vlastni informacni systemy. Pro nalezeni Vami uvadene dizertace staci pouzit bezne vyhledavace, napr. Google.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.05.2008 09:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu