seznam literatury, kde hledat
Text dotazu
Dobry den, rad bych se Vas zeptal na seznam dostupne literatury od a o Pieru Paolu Pasolinim ve Vami dostupnych knihovnach. Dekuji za pomoc.R
Odpověď
Dobry den,
sluzba Ptejte se knihovny Vam muze poradit zdroje, kde zjistite informace, ktere Vas zajimaji, zpracovani reserse patri mezi sluzby placene, coz sluzba PSK nezajistuje - napr. informace o resersnich sluzbach NK CR - viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm
K Vasemu dotazu lze napsat, ze pro NK CR jsou dostupne informace z mnohych ceskych a zahranicnich knihoven, ovsem vyhledavat ve vsech by bylo velmi zdlouhave a neucelne. Pokud by byl Vas dotaz vice specifikovany (typ dokumentu, jazyk dokumentu,...), mohli bychom Vam poradit presne podle pozadavku. Takto Vam posilame zakladni prehled toho, co lze vyuzit.
Informace o dostupnosti literatury v NK CR naleznete v nasich bazich, ktere jsou volne dostupne na webu http://sigma.nkp.cz/F
- baze NKC - obsahuje knihy od a o P.P.Pasolinim (ceske a zahranicni)
- baze ANL - ceske clanky od roku 1991 (clanky do roku 1990 lze dohledat v bibliografii Clanky v ceskych casopisech 1953-1990 a v listkovem katalogu retrospektivni clankove bibliografie 1945-1952)
Z bazi NK CR muzete zaznamy posilat na e-mail ci ukladat na pocitac, tato sluzba je volna pro kohokoliv.
Pokud mate zajem o dostupnost dokumentu v dalsich ceskych knihovnach, doporucujeme Vam vyuzit portal Jednotne informacni brany - http://www.jib.cz , kde jsou shromazdeny vybrane zdroje ceskych (ale i zahranicnich) knihoven
- Snadne hledani / skupina Knihy dostupne v CR obsahuje vybrane souborne katalogy ceskych knihoven
skupina Ceske clanky obsahuje nektere clankove bibliografie (vcetne baze ANL nasi knihovny)
- Profi hledani - vyber Kategorie / Ceske clanky obsahuje seznam clankovych databazi, ktere jsou dostupne prostrednictvim internetu (doporucujeme napr.
katalog dokumentu Narodniho filmoveho archivu, clankovou databazi Divadelniho ustavu). Zaznam v ramci JIB obsahuje odkaz na "domaci rozhrani"
pro vyhledani dokumentu v tom konkretnim katalogu.
Pokud mate zajem o zahranicni literaturu, doporucujeme online licencovane databaze NK CR http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&%20submenu3=104 (online licencovane databaze jsou dostupne i v mnoha ceskych knihovnach - viz moznost vyhledani pres Infozdroje.cz http://www.infozdroje.cz/ ), vyhledavani v katalozich zahranicnich knihoven napr. pres rozhrani KVK (Karlsruher Virtueller Katalog - http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html ) nebo muzete vyhledavat pomoci portalu The European Library http://www.theeuropeanlibrary.org/portal/index.html U zaznamu vyhledanych v zahranicncih zdrojich je potom nutne overit dostupnost na uzemi CR pomoci soubornych katalogu, portalu JIB a dalsich zdroju, pokud neni dokument na uzemi CR, je mozne ho ziskat ze zahranici prostrednictvim mezinarodni meziknihovni sluzby, v tom pripade se obratte prosim na knihovnu, u ktere jste registrovany, nebo na knihovnu v miste bydliste / pracoviste.
Pokud mate zajem dozvedet se vice o zdrojich a sluzbach ceskych knihoven, doporucujeme Vam vyuzit informace na portalu Knihovny.cz - http://www.knihovny.cz
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu