Sekundární literatura ke sbírce Valse Melancolique
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se vás zeptala na sekundární literaturu ke Zbyňku Hejdovi, a to
konkrétně na sbírku Valse Melancolique.
Odpověď
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že dílo bylo vydáno poprvé v roce 1995, můžete pro vyhledání sekundární literatury použít především databáze v elektronické podobě.
Několik recenzí k uvedenému dílu nabízí článková databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (od r. 1991,
http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
KARFÍK, Vladimír. Cena Jaroslava Seiferta 1996. In: Literární noviny. ISSN 1210-0021. Roč. 7, č. 42 (19961016), s. 5.
Recenze na: Hauková, Jiřina. Světlo v září. -- Jinočany : H & H, 1995
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse mélancolique. -- Brno : Petrov, 1995
Odkaz na plný text: http://archiv.ucl.cas.cz/?path=LitN/7.1996/42
SEDLÁKOVÁ, Lenka. Daníček a Hejda: stručně o dvou básnických knihách. In:
Denní telegraf. -- Praha. -- ISSN 1210-0846. -- Roč. 5, č. 119 (19960522), s. 11.
Recenze na: Daníček, Jiří. Dům z listí. -- Praha : Torst, 1996
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse Melancolique. -- Brno : Petrov, 1996
TRÁVNÍČEK, Jiří. Jinak - a pořád, pořád stejně. In: Tvar. ISSN 0862-657X.
Roč. 7, č. 12 (19960606), s. 20.
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse melancolique. Brno : Petrov, 1996.
Odkaz na plný text: http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=Tvar/7.1996/12
POKORNÝ, Marek. Melancholie básníka Zbyňka Hejdy je i není na místě. In:
Mladá fronta Dnes. Praha. ISSN 1210-1168. Roč. 7, č. 139 (19960614), s. 19.
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse melancholique. -- Brno : Petrov, 1995.
KARFÍK, Vladimír. Ničím si nebýt jist. In: Týden. ISSN 1210-9940. Roč. 3, č.
28 (19960708), s. 60.
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse melancolique. -- Brno : Petrov, 1995.
MED, Jaroslav. Od beznaděje k lítosti. In: Literární noviny. ISSN 1210-0021.
Roč. 7, č. 42 (19961016), s. 5
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse mélancolique. -- Brno : Petrov, 1995.
HAMAN, Aleš. Ozvěny melancholie. In: Nové knihy. ISSN 0322-922X. Roč. 36, č.
22 (19960605), s. 3.
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse melancolique. -- Brno : Petrov, 1996
PETRUŽELKA, Antonín. Tajemství tvaru a existence. In: Nedělní Lidové noviny.
Č. 17 s. XV
In: Lidové noviny. Praha. ISSN 0862-5921. Roč. 9, č. 100 (19960427).
Recenze na: Hejda, Zbyněk. Valse melancolique. -- Brno : Petrov, 1996.
Další záznamy studií a článků můžete získat prostřednictvím odborné Bibliografie české literární vědy (od r. 1961, http://isis.ucl.cas.cz/index.jsp?form=biblio), kterou mj. buduje Ústav pro českou literaturu AV ČR, do vyhledávacího pole předmět stačí zadat výraz valse (bylo nalezeno 16 záznamů).
Odkazy na další sekundární literaturu by mohly být obsaženy také v Lexikonu české literatury, který nabízí podrobně zpracované životopisy autorů, informace o jejich dílech, včetně bibliografie:
Lexikon české literatury : osobnosti, díla, instituce / redigoval Vladimír Forst ... [et al.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Academia, 1985-2008. 7 sv. ; 24 cm.
ISBN 80-200-0797-0 (díl 1. : dotisk : váz.). -- ISBN 80-200-0345-2 (díl 2. :
soubor). -- ISBN 80-200-0468-8 (díl 2., sv. I : váz.). -- ISBN 80-200-0469-6 (díl 2., sv. II : váz.). -- ISBN 80-200-0708-3 (díl 3., sv. I,II : váz.). -- ISBN 978-80-200-1572-3 (díl 4. : soubor). -- ISBN 978-80-200-1670-6 (díl 4., sv. I : váz.). -- ISBN 978-80-200-1671-3 (díl 4., sv. II : váz.).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.05.2010 09:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu