Sekundární literatura
Text dotazu
Dobrý den,
prosím Vás mohli byste mi poradit sekundární literaturu k dílu Milana
Kundery Žert.
Předem děkuji za kladné vyřízení.
Odpověď
Dobry den,
roman Zert Milana Kundery vysel v cestine nekolikrat (1967, 1968, 1969, 1989 (Toronto), 1996 a 2007). Vice udaju k jednotlivym vydanim naleznete v Elektronickem katalogu NK CR - bazi NKC ( http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ). Pro oblast ceske literatury existuje specialni bibliografie, kterou zpracovava Ustav pro ceskou literaturu AV CR, v.v.i. (UCL). Krome jinych databazi nabizi UCL na svych strankach volne pristupnou Databazi ceske literarni vedy od roku 1961 ( http://isis.ucl.cas.cz/?form=biblio ). Blizsi informace o obsahu databaze naleznete na http://isis.ucl.cas.cz/db.jsp#structure.
Vedle teto specializovane bibliografie, ktera vychazela puvodne v tistene podobe pod nazvem Ceska literarni veda, byla od roku 1953 do roku 1990 vydavana i obecna clankova bibliografie Clanky v ceskych novinach a casopisech. Od roku 1991 je tato bibliografie volne pristupna na strankach NK CR - baze ANL ( http://sigma.nkp.cz/cze/anl ). Tistena bibliografie z let 1953-1990 je napr. dostupna v Referencnim centru NK CR ( http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm ), vyuzivat ji muzete na zaklade platneho ctenarskeho prukazu nebo jednodenni vstupenky ( http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 ).
V obou vyse zminenych zdrojich muzete nalezt krome recenzi i dalsi clanky, ktere se venuji romanu Zert. Ruzne rozbory ci hodnoceni romanu mohou byt dale obsazeny i knihach venovanych M.Kunderovi nebo ceske literature 2.poloviny 20.stoleti. Pro vyhledani techto publikaci muzete vyuzit Elektronicky katalog NK CR - bazi NKC ( http://sigma.nkp.cz/cze/nkc ).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.03.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu