šéfredaktor Československého sportu
Text dotazu
dobrý den,
pro účel seminární práce bych potřeboval vědět, kdo byl prvním šéfredaktorem Československého sportu (od roku 1953). Děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
prvním šéfredaktorem Československého sportu byl Karel Marek (25. 3. 1911 - 3.6. 1970). Sportovní redaktor a šéfredaktor deníku Československý sport (1953 - 1957, 1959 - 1966) a redaktor sportovní rubriky deníku Práce.
Více informací o Karlu Markovi můžete nalézt v níže uvedených zdrojích či v nekrolozích otištěných v následujících denících:
* Rudé právo, 4. 6. 1970, s . 8.
* Práce. 4. 6. 1970, s. 6.
* Zemědělské noviny. 4. 6. 1970, s. 6.
Zdroje:
* Noviny a časopisy v českých krajích 1953. Národní knihovna v Praze. Praha, 1954.
* https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/130068769/?lang=cs
* Kunc, Jaroslav: Kdy zemřeli ...? : Přehled českých spisovatelů a publicistů zemřelých v letech 1967-1970, 1935-1936 a dodatek do "Kdy zemřeli ... 1937-1966" / zpracoval Jaroslav Kunc. - Praha : Státní knihovna ČSR, 1970. - (Bibliografický katalog ČSSR - České knihy 1970. Zvláštní sešit 3. Prosinec 1970)
* Jirka, Jan; Popper, Jan: Malá encyklopedie atletiky / Jan Jirka, Jan Popper a kolektiv. - Praha : Olympia, 1990.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2014 15:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu