Sła dzieweczka do laseczka
Text dotazu
dobrý den potřebuji najít noty akordy a text k teto polské lidové písničce ale prohledal jsem celý internet ale nic jsem nenašel. předem díky za odkaz na nejaké stránky kde to najdu
Odpověď
Dobrý den, text, akordy i noty k polské lidové písni Szła dzieweczka do laseczka naleznete na následujících internetových stránkách (vybrali jsme takové, které se zdály věrohodné):
Text:
http://www.ewa.bicom.pl/biesiada/bsd28.htm
http://dziecioweutwory.blox.pl/2007/12/Szla-dzieweczka-do-laseczka.html
http://kapela.24web.pl/content/view/656/70/
http://www.bibliotekapiosenki.pl/Szla_dzieweczka_(sl_ludowe)
Akordy:
http://spiewnik.wywrota.pl/16860_rozne_szla_dzieweczka_do_laseczka.html
http://www.beskid.com/szla-dzieweczka.php
Noty:
http://a-pesni.golosa.info/polsk/szladziew.htm
http://www.edumuz.pl/articles.php?article_id=271
Z tištěných zdrojů bude píseň s největší pravděpodobností obsažena v níže uvedené publikaci, která je dostupná ve studovně Hudebního oddělení Národní knihovny ČR (viz el. katalog NK ČR - http://sigma.nkp.cz/cze/nkc, signatura 59 E 009237):
Szla dzieweczka [hudebnina] : slaskie pieśni ludowe w latwych ukladach na zespoly szkolne i świetlicowe / red. W. Nigrin i T. Prejzner. Kraków : Polskie Wydawnictwo Muzyczne, 1955. 93, [5] s.. (Spiewniki chorálne ; t.2)
[Pro zpěv s doprovodem houslí nebo flétny nebo klarinetu nebo kytary. - 2 zpěv nebo 3 zpěv bez doprovodu] - 1650
Dále by píseň mohla být zahrnuta i do následujících publikací, které opět naleznete v elektronickém katalogu NK ČR:
* MAJCHRZAK, Józef. Dolnośląskie pieśni ludowe. Wrocław : [s.n.], 1970. 193 s. : noty. (Prace i materiały etnograficzne ; T. 21)
* Národní písně polské / přeložil Jan Nečas. V Praze : Jos. R. Vilímek, 1883. 62 s. ; 16 cm. ([Květy z polských luhů ; seš. 9 a 10])
* ROGER, Juliusz. Pieśni Ludu Polskiego w Górnym. Opol : Institut Śląski w Opolu, 1976. xxxv, 271 s. : il., noty ; 22 cm
* XIEMIERA, Julia. Piosenki ludowe. Warszawa : Ludowa Spółdz. Wydaw., 1980.
158 s. : il., obr. příl.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.10.2009 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu