Rychločtení
Text dotazu
Dobrý večer, které osoby nebo organizace se v ČR
zabývají rychločtením?
Odpověď
Dobrý den,
v ČR se rychločtením zabývá David Gruber - http://gruber.cz/  a PhDr.
Richard Papík, ředitel Ústavu informačních studií a knihovnictví FF UK.
Organizace, nabízející kurzy rychlého čtení, jsou komerční, tedy nedokáži odhadnout jejich odbornost a kvalitu.
Z publikací, které se věnují rychlému čtení Vám doporučuji např.:
1. GRUBER, D. Sbírka cvičení k racionálnímu čtení. Ostrava : Dům
techniky ČSVTS, 1985. 140 s.
2. GRUBER, D. Rychločtení, rychlostudium, info management . 7., upr.
vyd. Praha : Management Press, 2008. ISBN 978-80-7261-184-3.
3. PAPÍK, R. Naučte se číst. Praha : GRADA, 1992. 184 s.
4. MISTRÍK, J. Rýchle čítanie. 2. vyd. Bratislava : Slov. ped. nakl.
1982. 118 s.
5. ZIELKE, W. Jak číst rychleji a lépe. 2. vyd. Praha : Svoboda 1988.
168 s.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.03.2010 14:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu