Rusoñol
Text dotazu
Dobrý den,
hledám informace o jazyce Rusoñol, na celém internetu nemohu nic najít. Zajímá mě také, jak tento jazyk vypadá.
Přeji hezký večer
Odpověď
Dobrý den,
prošli jsme níže vyjmenovanou literaturu a jazyk rusoñol jsme nenašli. Napadlo nás, zda se nejedná o překlad slova ruština do jiného jazyka, ale překladač nám naši domněnku nepotvrdil.
Prostudovaná literatura:
- AUSTIN, Peter. 1000 languages: the worldwide history of living and lost tongues. 1st pub. London: Thames and Hudson, 2008. 288 s. ISBN 978-0-500-51411-5.
- PEYRAUBE, Alain, ed., BUSUTTIL, Joëlle, ed. a BONVINI, Emilio, ed. Dictionnaire des langues. 1re éd. Paris: Presses Universitaires de France, 2011. xxv, 1705 s. Quadrige. Dicos poche. ISBN 978-2-13-056914-5.
- HOCK, Hans Henrich a JOSEPH, Brian D. Language history, language change, and language relationship: an introduction to historical and comparative linguistics. 2nd rev. ed. Berlin: Mouton de Gruyter, ©2009. xvii, 588 s. Trends in linguistics. Studies and monographs; 218. ISBN 978-3-11-021429-1.
- MOSELEY, Christopher, ed. Encyclopedia of the world's endangered languages. Transferred to digital print. 2010. London: Routledge, 2010. 670 s. ISBN 978-0-415-56331-4.
- HOGAN, Patrick Colm, ed. The Cambridge encyclopedia of the language sciences. Cambridge: Cambridge University Press, 2011. xxiii, 1021 s. ISBN 978-0-521-86689-7.
- GENZOR, Jozef. Jazyky světa: historie a současnost. 1. vydání. V Brně: Lingea, 2015. 672 stran. ISBN 978-80-7508-061-5.
- BIČOVSKÝ, Jan. Vademecum starými indoevropskými jazyky. Vyd. 1. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta, 2009. 278 s. ISBN 978-80-7308-287-1.
- MALHERBE, Michel. Les langages de l'humanité: une encyclopédie des 3000 langues parlées dans le monde. 1e éd. Paris: Laffont, ©1995. ix, 1734 s. Bouquins. ISBN 2-221-05947-6.
- BLAKE, Barry J. All about language: a guide. 1st pub. by Oxford University Press. Oxford: Oxford University Press, 2008. 322 s. ISBN 978-0-19-923840-8.
- FORTSON, Benjamin W. Indo-european language and culture: an introduction. 2nd ed. Chichester: Wiley-Blackwell, 2009. xx, 542 s. Blackwell textbooks in linguistics; 19. ISBN 978-1-4051-8896-8.
- BROWN, E. K., ed. a OGILVIE, Sarah, ed. Concise encyclopedia of languages of the world. 1st ed. Amsterdam: Elsevier, 2009. xxxvi, 1283 s. ISBN 978-0-08-087774-7.
- COMRIE, Bernard, MATTHEWS, Stephen a POLINSKY, Maria. Atlas jazyků: vznik a vývoj jazyků napříč celým světem. Vyd. 1. V Praze: Metafora, 2007. 224 s. ISBN 978-80-7359-129-8.
- OSTLER, Nicholas. Říše slova: jazykové dějiny světa. 1. vyd. v českém jazyce. Praha: BB/art, 2007. 639 s. ISBN 978-80-7381-152-5.
- BRETON, Roland. Atlas jazyků světa: soužití v křehké rovnováze. 1. vyd. Praha: Albatros, 2007. 79 s. Albatros In; 20. Klub mladých čtenářů. ISBN 978-80-00-01883-6.
- KRUPA, Viktor, GENZOR, Jozef a DROZDÍK, Ladislav. Jazyky sveta. 1. vyd. Bratislava: Obzor, 1983. 507 s. Obzor.
- MOSELEY, Christopher, ed., ASHER, R. E., ed. a DARKES, Giles, ed. Atlas of the world's languages. 2nd ed. London: Routledge, 2007. xv, 400 s. ISBN 978-0-415-31074-1.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.05.2017 22:54