Rumunští Slováci
Text dotazu
Sháním informace, literaturu týkající se tematiky rumunských Slováků žijících na území historického Sedmihradska (okolí Nové Huti, Sinteu - Rumunsko) a jejich poválečné reemigrace do Československa. Dá se u Vás
zapůjčit?
Odpověď
Informace k tématu, o kterém píšete  by se daly najít v knihách:
VACULÍK, Jaroslav: Začleňování reemigrantů do hospodářského života v
letech 1945-1950
. Praha 2001. ISBN: 80-238-7520-5 (v knize neuvedeno).
NAHÁLKA, Štefan. Exsul familia Slovacorum. Řím 1962.
Další tipy:
Češi v cizině. [D.] 12, uspořádal Stanislav Brouček. -- Praha : AS CR. Institute of Ethnology, 2004. -- 175 s.
O původu Slováků v Čechách / Helena Nosková. -- Praha : Trilabit, 2001. -- 242 s., : obr. příl.
Prvé slovenské osadnické rodiny v Kovačici / Ján Marko. -- 1. vyd.. -- Nový Sad : Spolok vojvodinských slovakistov ; Kovačica : Miestne spoločenstvo v Kovačici, 1995. -- 133 s. ; 24 cm
Reemigrace Čechů a Slováků z Jugoslávie, Rumunska a Bulharska : 1945-1954 / Helena Nosková, Jana Váchová. -- 1. vyd. -- Praha : Ústav pro soudobé dějiny AV ČR, 2000. -- 297 s
Reemigrace Čechů a Slováků z Jugoslávie, Rumunska a Bulharska (1945-1954) / Helena Nosková, Jana Váchová. -- 1. vyd.. -- Praha : AV ČR. Ústav pro soudobé dějiny, 2000. -- 297 s.
Slováci v Bukovine. -- 1. vyd.. -- Martin : Matica slovenská, 1993. -- 192 s. : il.
Slováci v Bukovine / [autor:] Vendelín Úradník. -- Martin : Matica slovenská, 1993. -- 158 s., [16] l. il.
Slováci v Rumunsku : zborník materiálov / Zost. Ľubica Bartalská, Genovéva Grácová. -- Bratislava : Dom zahraničných Slovákov, 1995. -- 287 s.
Two contributions to the study of Czechs and Slovaks settled in Romania / by Zdenek Salzmann. -- Amherst : University of Massachusetts, 1983. -- v, 47 s.
Z kolísky na dolnú zem. -- 1.vyd.. -- Martin : Matica Slovenská, 2004. -- 224 s.; il., mapy, faksim. ; 24 cm
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
13.02.2009 13:20
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu