Rozvojová politika EU
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli byste mi mohli doporučit odborníka, který se
zabývá rozvojovou politikou a zároveň je jejím zastáncem. Existuje nějaká
literatura týkající se rozvojové pomoci Evropské unie, nejlépe zaměřené na
Peru?
Odpověď
Možné zdroje informací nabízím níže, další lze čerpat ze Souborného
katalogu VŠE na adrese http://library.vse.cz. Katalog pro prohlížení a
vyhledávání je volně dostupný. Závěrečné vysokoškolské práce nejsou volně
dostupné. Kontakty na jenotlivé vyučující z fakulty mezinárodních vztahů,
pokud byste je chtěla oslovit, najdete na http://fmv.vse.cz/. Bohužel na
dotaz doporučit odborníka a zároveň zastánce, odpovědět neumím. Další
možností je využít služeb Evropského domu v Praze (Zastoupení Evropské
komise v Praze) - http://ec.europa.eu/ceskarepublika/index_cs.htm -
součástí tzv. Evropského veřejného prostoru je i knihovna a jistě vám rádi
pomohou dohledat konkrétnější informace, které potřebujete.
Literatura:
Batthyány, Karina: Právo nežít v chudobě : chudoba jako porušování lidských
práv. Praha : Filosofia, 2010. ISBN 978-80-7007-321-6 (váz.)
Easterly, William Russell: Břímě bílého muže : proč pomoc Západu třetímu
světu selhává? Praha : Academia, 2010. ISBN 978-80-200-1776-5 (váz.)
Duba, Noms: Rozvojové země : potřebují pomoc, nebo volné trhy? : sborník
textů. Praha : Centrum pro ekonomiku a politiku, 2009. ISBN
978-80-86547-74-9 (brož.)
Aid for trade at a glance 2009 : maintaining momentum. Paris : Organisation
for Economic Co-operation and Development ; Geneva : World Trade
Organization, 2009. ISBN 978-92-64-06882-7 (OECD : brož.)
Balkenhol, Bernd: Microfinance and public policy : outreach, performance
and efficiency. Houndmills : Palgrave Macmillan ; Geneva : International
Labour Organisation, 2007. ISBN 978-0-230-54702-5 (Palgrave Macmillan :
váz.)
Adamcová, Lenka: Rozvojová ekonomika. Praha : Oeconomica, 2009. ISBN
978-80-245-1515-1 (brož.).
Peru. Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 2008.
ISBN 978-92-64-05374-8 (brož.).
Adamcová, L., Gombala, I.: Regionální ekonomická integrace v Asii, Africe a
Latinské Americe. Praha, VŠE, 2001, ISBN 80-245-0152-X
Cihelková, E. -- Jakš, J. Evropská integrace - Evropská unie. Praha:
Oeconomica, 2004. ISBN 80-245-0854-0.
Cihelková, E.: Světová ekonomika-základní rysy a tendence vývoje. 1.vyd.
Praha: Vysoká škola ekonomická, 2000. ISBN 80.245-0011-6
Loužek, Marek: Falešná pomoc rozvojovým zemím In: Rozvojové země. Potřebují
pomoc nebo volné trhy? 1. vydání, Praha, Centrum pro ekonomiku a politiku,
2009
Waisová, Š. a kol.: Ve stínu modernity - Perspektivy a problémy rozvoje, 1.
vydání, Plzeň, Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2005, 375 str.,
ISBN 80-86898-54-7
Adamcová, L.a kolektiv: Úvod do rozvojových studií. Nakladatelství
Oeconomica, Praha, 2006.
Internetové zdroje:
Portál BBC News. Základní informace o Peru. [on-line]. [2008-2-25]
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/country_profiles/1224656.stm
Portál BCRP. Makroekonomické údaje Peru. [on-line]. [2008-2-25]
http://www.bcrp.gob.pe/
Portál BusinessInfo.cz. Souhrnná teritoriální informace Peru. [on-line].
[2008-4-15]
http://www.businessinfo.cz/cz/rubrika/peru/1000791/
Web o República del Perú. Informace pro obchodníky. [on-line]. [2008-2-25]
http://peru.czweb.org/pro_obchodniky.php
EUROSKOP: Vnější vztahy. Rozvojová politika. [online]. . Dostupné z
<http://www.euroskop.cz/8918/sekce/rozvojova-politika/>.
Evropská komise: Evropský rozvojový fond ve stručnosti. Lucemburk: Úřad pro
oficiální publikace Evropských společenství, 2004. ISBN: 92-894-7196-4.
OPRŠAL, Z.: Rozvojová politika Evropského společenství. [online]. 20. 12.
2008. Dostupné z
<http://www.rozvojovka.cz/rozvojova-politika-evropskeho-spolecenstvi_228_5.htm>.
Countrystudies.us. The Fujimori Government. [on-line].
http://countrystudies.us/peru/69.htm
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
04.02.2011 13:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu