Rozpustnost Ag.
Text dotazu
Mám dotaz ohledně rozpustnosti stříbra.V roztoku kys.solné (chlorovodíkové) a chlornanu sodného,se my ochotně rozpouští zlato.Ale nevím zdali může rozpouštět stříbro.Potrebuji rozpustit pozlacene stříbrné nýtky.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Dle internetového zdroje (https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99%C3%ADbro)
je stříbro velmi dobře rozpustné v kyselině dusičné.
Přikládáme Vám citace čtyř publikací z oboru chemie, ze kterých můžete čerpat další užitečné informace:
1. COTTON, Frank Albert a Geoffrey WILKINSON. Anorganická chemie: Souborné zpracování pro pokročilé. Praha: Academia, 1973. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000900717
1. GREENWOOD, N. N. a Alan EARNSHAW. Chemie prvků. Praha: Informatorium, 1993. ISBN 80-85427-38-9. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000008073
1. HOLZBECHER, Záviš. Analytická chemie. Praha: Státní nakladatelství technické literatury (SNTL), 1987. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000962620
1. REMY, Heinrich. Anorganická chemie. Praha: SNTL, 1961. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/000900928
Pro vypůjčení knih je nutná registrace v Národní technické knihovně (https://www.techlib.cz/cs/2691-registrace-a-volny-vstup).
Pokud budete mít další dotazy, neváhejte se na nás obrátit.
S pozdravem
Vojtěch Turek
Referát informační podpory
Národní technická knihovna
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
19.07.2016 22:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu