Role ČR v OSN - literatura
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi poradit literaturu, kterou můžu použít pro zpracování své eseje na téma Role ČR v OSN. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
Československo bylo jedním z 51 zakládajících členů OSN. V důsledku rozdělení Československa musely oba nástupnické státy požádat o přijetí do OSN jako nové členské státy. Přijímací proces byl ukončen 19. ledna 1993 přijetím České republiky za nového člena OSN. Českou republiku při OSN zastupují Stálé mise České republiky v New Yorku, Ženevě, ve Vídni a v Nairobi.
Pokud jde o literaturu  ve fondu Národní knihovny, tu můžete vyhledávat v bázi NKC, http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, např. :
-Č.záznamu: 000109668]
Česká republika a Organizace spojených národů / [editor Karel Krátký]. -- Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 1995. -- 62 s.
-[Č.záznamu: 000290438]
Česká zahraniční politika : Česká republika v Radě bezpečnosti OSN 1994-1995 / [editor Karel Krátký]. -- Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 1997. -- 109 s.
-[Č.záznamu: 001064600]
Zpráva o zahraniční politice České republiky za období .... -- Praha : Ministerstvo zahraničních věcí ČR v edičním oddělení ÚMV, [2000]-.
-[Č.záznamu: 000645350]
Reforma OSN a zájmy České republiky / Radek Khol, Jan Kovačič, Petr Lebeda. -- Praha : Ústav mezinárodních vztahů, 1998. -- 84 s
-[Č.záznamu: 001653246]
-15 let zahraniční politiky ODS / Ivan Langer ... [et al.] ; Ladislav Mrklas (ed.), Zbyněk Klíč (ed.). -- 1. vyd.. -- Praha : CEVRO - Liberálně-konzervativní akademie, 2006. -- 128 s , obsahuje bibliografie
Doporučené internetové odkazy :
http://www.osn.cz/
http://www.mzv.cz/un.newyork/cz/ceska_republika_a_osn/index.html
http://www.mzv.cz/jnp/cz/zahranicni_vztahy/multilateralni_spoluprace/osn/uvod_do_osn/index.html.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.06.2013 13:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu