rodina Evy Braunové
Text dotazu
Vážení, jaký osud měli rodiče a sestry Evy Braunové
po válce? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
volně na Wikipedii (anglická verze) naleznete články o všech třech sestrách, kde je velmi stručně popsán i život po skončení války.
http://en.wikipedia.org/wiki/Eva_Braun
Ilse Braun http://en.wikipedia.org/wiki/Ilse_Braun
několik fotek http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=77&t=64876
Gretl Braun http://en.wikipedia.org/wiki/Gretl_Braun
Všechny články nabízejí velké množství odkazů na literaturu k tématu, některé jsou odstupné i v online verzi.
Na stránce http://eva-braunova.navajo.cz/ je na konci článku tato informace, která se částečně opakuje i ve výše uvedených odkazech:
Zbytek rodiny Evy Braunové přežil válku, včetně jejího otce, který pracoval v nemocnici a ke komu v dubnu 1945 poslala Braunová několik věcí. Její matka Francizka zemřela v 96 letech v lednu 1976 na starém statku v Ruhpoldingu v Bavorsku.
Podle informaci zemřel otec Evy Braunové v roce 1964 tamtéž http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=98440
Je známé, že rodina byla proti vztahu své dcery k Hitlerovi. Předpokládáme, že některý z odkazů bude i toto téma podrobněji rozbírat, ve všech článcích je uváděn jako zdroj i knižní titul : Angela LAMBERT. The Lost Life of Eva Braun. 2006. ISBN 1844135993, který vyšel v češtině jako: Ztracený život Evy Braunové / Angela Lambertová ; [z anglického originálu přeložila Bronislava Prokešová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Práh, 2006. -- 540 s., [32] s. obr. příl. : il., portréty.
V této knize v Doslovu (str. 469-474) jsou uvedeny kusé informace o životě rodiny po válce. Možná je více informací někde v textu, to však nelze touto službou ověřit, kniha obsahuje i rodokmen Evy Braunové.
NK ČR má na základě práva povinného výtisku i několik dalších titulů, které pojednávají o životě Evy Braunové. Prohlédli jsme níže uvedené, bohužel zde kapitola o životě rodiny po válce také není.
Eva Braunová v Hitlerově soukromí / Daniel Costelle ; přeložil Dušan Provazník. -- [Praha] : Levné knihy, 2009. -- 187 s. : il. (některé barev.), portréty
Eva Braunová : 15 let s Hitlerem / Karel Grünberg ; [z polského originálu ... přeložila Hana Jánová]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Clarton, 1993. -- 134 s. : il., portréty
Všechny uvedené dokumenty obsahují seznam doporučené / použité literatury (vydáné v různých zemích), ze kterých je možno čerpat další literaturu.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.01.2011 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu