Robotická automatizace procesů (RPA)
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych se dozvědět více informací o robotické automatizaci procesů (Robotic process automation, RPA). Jedná se mi ale o softwarové roboty, nikoli např. o roboty ve výrobě. Můžete mi doporučit nějaké zdroje? Ne starší než z roku 2010. Předem děkuji za odpověď a ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz. Doporučuji Vám nahlédnout do následujících absolventských prací v databázi Theses.cz (https://theses.cz/vyhledavani/?search=%22Robotic+process+automation%22+software).
Nejstarší uvedená práce je z roku 2016. V každé práci se můžete inspirovat také v použité literatuře.
Z tištěného fondu NTK bych Vám doporučil např. následující článek v odborném časopise:
LUFT, Bedřich Max. Robotická automatizace procesů v éře cloudu. IT Systems. 2018, 20(7-8), 18-19. ISSN 1802-002X. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/001867435
U výše uvedeného výsledku můžete dostupné zdroje filtrovat také pomocí doporučených témat (např. interakce člověk – počítač: https://vufind.techlib.cz/Search/Results?lookfor=%22interakce+%C4%8Dlov%C4%9Bk+-+po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D%22&type=Subject).
Z uvedených zdrojů po vyfiltrování některých výsledků bych Vám doporučil např. následující 2 novinky z našeho fondu:
1. BROUSSARD, Meredith. Artificial unintelligence: how computers misunderstand the world. Cambridge, Massachusetts: The MIT Press, [2018]. ISBN 978-0-262-03800-3. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/001867157
1. BHAUMIK, Arkapravo. From AI to robotics: mobile, social, and sentient robots. Boca Raton: CRC Press, Taylor & Francis Group, [2018]. ISBN 978-1-4822-5147-0. Záznam dostupný z: https://vufind.techlib.cz/Record/001867652
Pokud byste měla zájem o podrobnější diskuzi ohledně vyhledávání a doporučení užitečných zdrojů, nabízíme u nás v knihovně bezplatné individuální konzultace v délce trvání cca 1 hodiny, kdy s Vámi projdeme dostupné licencované i nelicencované zdroje a naučíme Vás v nich vyhledávat. Podrobnější informace o individuálních konzultacích naleznete na následujícím odkazu: https://www.techlib.cz/cs/83377-individualni-konzultace.
Doufám, že jsem Vám pomohl a v případě jakýchkoliv dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit. Tištěných i elektronických zdrojů z oboru robotiky u nás máme velké množství.
Na závěr bych Vám ještě doporučil pročíst si následujícího oborového průvodce týkajícího se robotiky a kybernetiky: https://www.techlib.cz/cs/83624-robotika-a-kybernetika.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
11.02.2019 20:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu