Regulatus (Regalát) Friedl - životní data
Text dotazu
Dobrý den, rád bych znal osobní data této osobnosti: Regulatus Friedl. Žil v 19. století na Slovensku, kde v roce 1854 vydal sbírku lidových písní Písne kratochvilné, takže by měl být v tom šestisvazkovém Slovenském biografickém slovníku.
Odpověď
Dobrý den, Regalát Friedl (vl. jménem Anton Fridl) se narodil 25. 7. 1804 ve Skalici, zemřel 16. 9. 1868 tamtéž). Heslo o něm obsahuje, jak jste uvedel Slovenský biografický slovník (Martin: Matica slovenská: 1986-1994); nověji a drobně doplněné heslo Biografický lexikon Slovenska (Martin: Slovenská národná knižnica, 2002-).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.04.2009 13:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu