Referát - Hitler
Text dotazu
Potřebuji referát o nástupu Adolfa Hitlera k moci. Prosím, mohli byste mi poslat odkazy na stránky s touto tematikou? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
z knižní a článkové databáze (NKC a ANL) Národní knihovny (viz: http://sigma.nkp.cz/F/HNFHY1HSJ65GA9IYMLC9TFACVV925NMLMRJSPNG6YD5JIRP9N2-01922?func=file&file_name=base-list) jsme vybrali knihy a články, které se k Vašemu dotazu vztahují.
V bázi SKC (souborný katalog knih v České republice)(viz:http://sigma.nkp.cz/F/HNFHY1HSJ65GA9IYMLC9TFACVV925NMLMRJSPNG6YD5JIRP9N2-00039?func=file&file_name=find-a&local_base=SKC) si zjistíte, ve kterých knihovnách tyto práce jsou a můžete si je vypůjčit buď přímo nebo prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby.
Zitelmann, Rainer, 1957-
Adolf Hitler a jeho cesta k moci / Rainer Zitelmann ; z něm. přel.
František Šístek. -- Praha : Agentura V.P.K., 1993 (Praha : Česká typografie). -- 117 s., [16] s. fotogr. ; 20 cm
ISBN 80-85622-27-0 (brož.) : Kč 42,00
Signatury:* 54 H 186043* 54 H 186673* I 330925
Fuchs, Thomas
Hitler ve faktech / Thomas Fuchs ; [přeložil Milan Soška]. -- Vyd. 1..
-- Praha : Baronet, 2001. -- 254 s. ; 20 cm
ISBN 80-7214-163-5 (váz.) : Kč 199,00
Název orig.: Hitler fact book
Přeloženo z angličtiny. -- Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Signatury:* 54 H 213171* I 400278
Pool, James, 1948-
Kdo financoval nástup Hitlera k moci : 1919-1933 /
James Pool. -- Praha : Práh, 1998. -- 334 s., [8] s.
obr. příl. : portréty ; 21 cm
ISBN 80-85809-51-6 (váz.)
Signatury:* 54 H 189556* II 117569* SF II 064771
Kvaček, Robert
Adolf Hitler : Vůdce čili jak se to mohlo stát? / Robert Kvaček. -- 5 fot
In: Mladý svět. -- ISSN 0323-2042. -- Roč. 41, č. 24 (1999), s. 46-48
* Hitler, Adolf, 1889-1945
* němečtí politici * německé dějiny * zrození diktátora * Německo * stol. 20., léta 30.
Vonderka, František
Hitler nespadl z nebe / František Vonderka. -- 3 obr
In: Signál. -- ISSN 0037-492X. -- Roč. 29, č. 5 (1993), s. 24-25
* Hitler, Adolf, 1889-1945
* politická orientace * NSDAP * politická strategie * nacismus * fašismus * německý fašistický režim * vnitřní politika * Německo * r.
1930-1938
V knize Dějiny Německa (Praha : NLN, 1995)v kapitole Třetí říše je téma "uchopení moci" na s. 265-278.
Na této adrese je přehledně zpracované heslo, které zahrnuje i období Hitlerova uchopení moci.
http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 11:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu