redaktor a novinář Jan Sokol
Text dotazu
Dobrý den,
již delší dobu pátrám po redaktoru a novináři Janu Sokolovi,narozeném dne 9.8.1881 v Trojovicích na chrudimsku. V letech cca 1911 až 1920 žil v Praze Vršovicích na č.p. 495. Je možné dohledat nějaké jeho články,v kterých novinách působil popř. jestli se o něm nenalézají jiné zmínky v literatuře?
Odpověď
Dobrý den,
prostřednictvím služby Ptejte se knihovny jsme obdrželi Váš dotaz na zjištění biografických údajů o Janu Sokolovi, narozeném 9.8.1881 v Trojovicích. Bohužel jsme nenašli nikde žádnou zmínku o této osobě, ani dle data nebo místa narození, ani podle jeho profese redaktora.
Při hledání jsme využívali následující zdroje:
* World Biographical Index Online - licencovaný online zdroj, více informací na adrese  http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#wbi
* Kobetič, Pavel. Osobnosti Chrudimska: (500 osobností chrudimského okresu). 1. vyd. Chrudim: Okresní muzeum Chrudim, 2002. 282 s. Prameny; sv. 2. ISBN 80-902531-8-0.
* Tomeš, Josef a kol. Český biografický slovník XX. století. Praha: Paseka, 1999. 3 sv. ISBN 80-7185-248-1.
* Ottův slovník naučný: illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. V Praze: J. Otto, 1888-1909. 28 sv.
* článková báze ANL - dostupná na adrese http://aleph.nkp.cz/F
* online katalog Národní knihovny ČR (NKC) - http://aleph.nkp.cz/F
* Digitální knihovna Kramerius - http://kramerius.nkp.cz/
* Volný internet
Jediný zdroj, který by Vám snad mohl trochu pomoci v pátrání, je archivní fond Trojovic, který je k dispozici k nahlédnutí v okresním archivu v Chrudimi:
Uloženo v archivu: Státní okresní archiv Chrudim Místo vzniku fondu (sbírky): Trojovice Časový rozsah: 1839-1945
Metráž: 0 bm zpracováno (z toho 0 bm inventarizováno), 0,09 bm nezpracováno
Přístupnost: Archivní soubor je částečně přístupný pro nahlížení Původce fondu(sbírky): Obecní úřad Trojovice. MNV Trojovice.
Tematický popis: KNIHY: seznam vydaných pracovních knížek, seznam pomocných sil a čeládky, trestní protokol, parcelní protokol. SPISY: domovské listy, stavební záležitosti, trestní listy, žádosti, pozemková daň, výkaz osevu. Účetní knihy.
Pokud byste se při případném dalším pátrání dostal k novým informacím, které by mohly pomoci i nám v dalším hledání, neváhejte se na nás obrátit.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.12.2012 15:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu