redakce časopisu Květen
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se nedochovaly nějaké informace o šéfredaktorovi a odpovědnému redaktorovi časopisu Květen - Jaroslavu Přibíkovi a Vladimírovi Riedlovi. Děkuji za informaci
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo dohledat jiné informace než pouze ty, že Jaroslav Přibík se narodil roku 1902 a zemřel roku 1970. Konkrétně 6.5.1970 v Praze. Byl redaktorem nejen Vámi zmíněného týdeníku Květen, ale také časopisu Hvězda, či Práce. Také je uváděn jako autor hudební komedie Zlatá píšťalka. Viz záznam z databáze NK autority: [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000029849&local_base=AUT ].
O Vladimíru Riedlovi se nám ale takový záznam nepodařilo najít ani v autoritách Národní knihovny ani v dalších níže uvedených publikacích.
Projité zdroje:
* Databáze autorit: http://aleph.nkp.cz/cze/aut
* Databáze World bibliographical Information System (WBIS) Online http://db.saur.de/WBIS/welcome.jsf (-> obsahuje biografické archivy obsahující životopisné informace o cca 5 milionech osobností všech povolání a hodností, je to online rejstřík k mikrofišové kolekci World Biographical Archive (přístup v Referenčním centru))
* GALSKÝ, Desider; ŽÁKOVSKÝ, Richard. Kdo je kdo ve 20. století. 1. vyd. Praha : Svoboda, 1967.
* Černý, Milan. Kdo je kdo 1991. Čechy, Morava, Slezsko. 1. vyd. TV spektrum, 1991. ISBN 80-85334-01-1.
* Kdo je kdo v obci spisovatelů. 3. rozšíř. a upr. vyd. Obec spisovatelů, 2008. ISBN 978-80-904218-0-6.
* Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2013 09:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu