recenze na knihu Smrt krásných srnců
Text dotazu
Dobrý den,
hledám sekundární literaturu, kde se píše a rozebírá kniha Smrt krásných srnců od Oty Pavla.
Děkuji a jsem s pozdravem
Odpověď
Dobrý den,
rozbor buď samotného díla "Smrt krásných srnců" nebo dalších děl Oty Pavla naleznete v následujících dokumentech:
Články o jazykové stránce děl Oty Pavla:
-http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?art=6417
-http://nase-rec.ujc.cas.cz/archiv.php?lang=en&art=5860
Diplomové práce :
-http://is.muni.cz/th/53051/ff_m (v poslední kapitole rozbor díla "Smrt krásných srnců")
--VLČKOVÁ, Jitka. Didaktická interpretace válečných povídek Oty Pavla a Arnošta Lustiga na nižším stupni sekundárního vzdělávání. Praha, 2004. 114 s.
-https://dspace.tul.cz/bitstream/handle/15240/1281/mgr_13965.pdf?sequence=1
Sborník "Českožidovští spisovatelé v literatuře 20. století" (jedna z kapitol je věnována Otu Pavlovi a jeho dílům):
-Českožidovští spisovatelé v literatuře 20. století: sborník přednášek z cyklu uvedeného ve Vzdělávacím a kulturním centru Židovského muzea v Praze od září 1999 do června 2000. Praha: Židovské muzeum, 2000, 119 s. ISBN 80-85608-36-7.
Další možné zdroje informací : http://otapavel.cz/?page_id=113 (hlavně "Vzpomínkové knihy o O. Pavlovi..." a "Monografie o O. Pavlovi"
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
09.03.2015 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu