-
To se mi líbí
-
Doporučit
prosím o doporučení na příslušné publikace, články: 1)používané postupy rafinace rostlinných olejů (zejména olivového), jejich chemické složení před a po rafinaci 2)stanovení nízkomolekulárních fenolů v rostlinném oleji.
Dobrý den, fondu NK ČR Vám můžeme doporučit např. následující publikace, další si můžete vyhledat z Elektronickém katalogu NK ČR - bázi NKC
(http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
* KADLEC, Pavel. Technologie potravin II. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. s. 85-128. ISBN 80-7080-510-2.
* HRABĚ, Jan ; BUŇKA, František ; HOZA, Ignác. Technologie výroby potravin rostlinného původu : pro kombinované studium. Zlín : Univerzita Tomáše Bati
ve Zlíně, 2007. s. 108-120. ISBN 978-80-7318-520-6.
* ODSTRČIL, Jaroslav ; ODSTRČILOVÁ, Milada. Chemie potravin. Brno : Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2006. s. 55-71. ISBN 80-7013-435-6.
* PELIKÁN, Miloš. Zpracování obilovin a olejnin. V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2001. s. 124-147. ISBN 80-7157-525-9.
* Chemie potravin. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 1991. 142 s. ISBN 80-7080-097-6.
Na internetu jsme nalezli tyto stránky:
* http://ekonomika.idnes.cz/test.asp?r=test&c=A020709_091833_test_jan
* http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1000546&docType=ART&nid=11327
* http://www.vagabondo.cz/olivy/olivy_olej.htm
* http://kalch.upce.cz/add_on/potech5.pdf
* http://www.agronavigator.cz/default.asp?ids=418&ch=13&typ=1&val=43828
* http://www.springerlink.com/content/64gn6l8k23008851/
* http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S1383586605002534
Další dokumenty můžete nalézt v databázích odborných knihoven:
* Česká zemědělská a potravinářská bibliografie -
http://aleph.uzpi.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=uzp02
* katalog Zemědělské a potravinářské knihovny - http://aleph.uzpi.cz/F/?func=find-b-0&local_base=uzpi
* katalog Vysoké školy chemicko-technologické - http://libnew.vscht.cz/F
Specializované knihovny mají také přístup k řadě zahraničních zdrojů, přehled databází dostupný v Zemědělské a potravinářské knihovně je uveden na http://www.knihovna.uzpi.cz/default.asp?ids=0&ch=164&typ=1&val=33972,
obdobný seznam najdete i na stránkách knihovny VŠCHT - http://knihovna.vscht.cz/databaze-seznam_cze.html. Seznam licencovaných zdrojů dostupných v NK ČR je uveden na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdroje_han.php3, uživatelé NK ČR, kteří mají platný čtenářský průkaz, mohou většinu těchto databází využívat i mimo knihovnu prostřednictvím tzv. vzdáleného přístupu (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=vzdal_pristup.htm). Doporučit Vám můžeme např. databáze ScienceDirect nebo SpringerLINK.
Pro vyhledání zahraniční literatury je možné využít např. tyto volné zdroje:
* volně dostupná část souborného katalogu WorldCat - http://www.worldcat.org
* portál Karlsruher Virtueller Katalog - http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk/kvk/kvk_en.html
* Google Scholar - http://scholar.google.com.
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
--
Národní knihovna ČR
02.04.2009 14:36