-
To se mi líbí
-
Doporučit
Co jsou to "radiony"?
Dobrý den,
Bohužel se nám nepodařilo vyhledat co znamená pojem radiony. Jediný záznam, který jsme našli je malá zmínka na anglické wikipedii. Viz odkazy níže. Z těchto odkazů vyplývá, že je tento pojem spojen se skalárním polem a více dimenzionálním časoprostorem. Jinak je možné radion označit také jako graviscalar. Bohužel se nám tyto informace nepodařilo potvrdit v žádné literatuře, kterou máme k tomuto tématu dostupnou.
* http://en.wikipedia.org/wiki/Graviscalar
* http://en.wiktionary.org/wiki/radion
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Skal%C3%A1rn%C3%AD_pole
Doporučujeme obrátit se na knihovnu matematicko-fyzikální fakulty UK, která je také zapojena do naší služby ptejte se knihovny a která bude mít ve svém fondu více literatury k tomuto tématu, email, pro příjem dotazů je: ptejteseknihovny@knihovna.mff.cuni.cz.
Prohledávané zdroje:
* Svoboda, Emanuel a kol. Přehled středoškolské fyziky. 4., upr. vyd. Praha: Prometheus, 2005. 531 s., [12] obr. barev. příl. ISBN 80-7196-307-0.
* Setox, Martin. Alternativní věda o éteru. České Budějovice: Nová Forma, 2010. 453 s. ISBN 978-80-7453-000-5.
* Rippl, Jiří. Cosmon: kontinuum, ve kterém žijeme: matematicko-fyzikální výklad podstaty fyzikálních zákonů. Praha: GP-Servis Press, ©2010. 231 s. ISBN 978-80-254-6607-0.
* Novotný, Dušan. Elektromagnetické pole. Vyd. 1. Ústí nad Labem: Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem, Přírodovědecká fakulta, 2008. 171 s. ISBN 978-80-7044-988-2.
* Zeman, Antonín. Fyzikální geodezie. Vyd. 3. V Praze: České vysoké učení technické, 2010. 188 s. ISBN 978-80-01-04599-2.
* online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
Fyzika a příbuzné vědy
--
Národní knihovna ČR
19.11.2014 10:55