Původ příjmení Gruna
Text dotazu
Dobrý den. Zajímal by mě původ příjmení Gruna, které nepatří mezi rozšířené. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
informace o původu Vašeho příjmení bohužel v příručkách o etymologii českých příjmení chybí. Je pravděpodobné, že je jeho původ společný s původem příjmení Gruner a Grüner, která vznikla z místního jména Grün.
Dle statistik Ministerstva vnitra (stav ke dni 1. 4. 2012) na stránkách portálu Kde Jsme žije na území ČR 227 osob s příjmením Gruna / Grunová.
Zdroje:
https://www.kdejsme.cz/
Moldanová, D.: Naše příjmení. Praha : Agentura Pankrác, 2010.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.05.2012 07:10
Martin píše:
Sobota 23.04.2016 15:19
Jak vzniklo příjmení Gruner?
PSK - admin píše:
Pondělí 25.04.2016 13:12
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali e-mailem.
Martin píše:
Úterý 14.06.2016 22:51
Od kuď pochází příjmení Gruner?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.06.2016 08:27
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz jsme Vám zaslali e-mailem.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu