původ příjmení Došlová
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaký je původ(etymologie)příjmení Došlová. Děkuji moc za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
původ a význam vašeho příjmení Došlová jsme bohužel v žádné publikaci věnující se výkladu příjmení nenalezli.
S dotazem se můžete obrátit na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR, služba je dostupná na adrese www.ujc.cas.cz .
Dle statistik četnosti příjmení, které spravuje Ministerstvo vnitra ČR se ke dni 9.5.2007 vyskytovalo na našem úzenmí 42 nositelek tohoto příjmení, viz. http://www.mv.cz/sprava/informat/cetnost/index.html .
Použitá literatura:
MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 2., upr.. Praha : Agentura Pankrác, 2004. 229 s. ISBN 80-86781-03-8.
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 2.. Praha : Epocha, 2002. 319 s. ISBN 80-86328-10-4
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka. Vyd. 1.. Praha : Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9
MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd.. Praha : Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.05.2008 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu