původ příjmení Albičuk, Albičuková
Text dotazu
Dobrý den,
zajímal by mě původ příjmení Albičuková.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se, ale příjmení Albičuk / Albičuková se nám nepodařilo vyhledat v žádných nám dostupných zdrojích.
Ke dni 31.1. 2010 žilo v České republice 10 osob s příjmením Albičuk/ Albičuková. Z toho 5 mužů a 5 žen. A to nejčastěji v Orlové a Havířově. V Ostravě i v Kladně pak žil v této době pouze jeden člověk s tímto příjmením.
Můžete zkusit napsat svůj dotaz na Ústav pro jazyk český AV ČR http://www.ujc.cas.cz/ . Snad tam byste mohla dostat uspokojivější odpověď.
Zdroj:
* Kde jsme: http://www.kdejsme.cz/
Další projité zdroje:
* MOLDANOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.))
* Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowMonograph.do?id=22709
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : aneb příjmení pod mikroskopem.
1. vyd. Praha : Epocha, 2004. ISBN 80-86328-58-9.
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Naše a cizí příjmení v současné češtině. Liberec :
Tax Az Kort, 2002. ISBN 80-238-8173-6.
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude vaše dítě jmenovat? 4., přeprac. a doplňené vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.07.2012 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu