Původ názvu ulice Gutova, Praha 10
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi prosím zjistit po kom je pojmenovaná ulice Gutova, která se nachází na Praze 10.
Odpověď
Dobrý den,
Gutova ulice byla pojmenována po Pavlu Gutovi (1853-1927). Jednalo se o místního občana, který měl zásluhy za rozvoj Strašnic; uvádí se také jeho pomoc těm, "kteří osudově byli nejslabší" (citace z knihy, záznam 2.). Ulice nese toto pojmenování asi od roku 1906.
Přestože jsme procházeli dostupné publikace o Praze a pražských ulicích a biografické slovníky, nenalezli jsme již žádnou konkrétnější informaci.
Zkuste se obrátit na městský úřad dané části Prahy, kontakty viz.
http://www.praha10.cz/ .
Použitá literatura:
1) LAŠŤOVKA, Marek a kol. Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Praha : Libri, 1997-1998. 2 sv. ISBN 80-85983-24-9 (díl 1 : váz.)
2) ŽÁČEK, František; STEHLÍK, František. Stehlíkův historický a orientační průvodce ulicemi hlavního města Prahy
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.10.2007 18:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu