původ jména ulice Koberkova
Text dotazu
Prosím vás o zjištění, po kom nese název Koberkova ulice v Praze 9.
Odpověď
Dobrý den,
původ názvu Koberkova ulice se nám bohužel z fondů dostupných v NK ČR nepodařilo zjistit. V jediné publikaci o Praze, kde je jméno této ulice zmíněno, je uvedeno následující- "osobu, podle které ulice nese název, se nepodařilo identifikovat" (viz. kniha Pražský uličník : encyklopedie názvů pražských veřejných prostranství. Zpracoval kolektiv autorů pod vedením Marka Lašťovky ; úvodní stať napsal Václav Ledvinka. 1. vyd.. Praha : Libri, 1997-1998. -- 2 sv. ISBN 80-85983-24-9 (díl 1 : váz.) ).
S dotazem se můžete obrátit na některý z odborů úřadu městské části Praha 9, odkaz naleznete na adrese http://www.praha9.cz/?c_id=33 .
Kromě výše zmíněné publikace jsme procházeli následující dokumenty:
ŽÁČEK, František; STEHLÍK, František. Stehlíkův historický a orientační průvodce ulicemi hlavního města Prahy. Praha: Nakladateltví Františka Stehlíka. [mezi 1926 a 1946].
Kniha o Praze 9 : [Vysočany]. Editor Dagmar Broncová ; [fotografie Miroslav Kuranda ... et al. ; kresby Sonja Sovová]. Praha : MILPO, 1997. ISBN 80-86098-01-X (váz.)
RYBÁR, Ctibor. Ulice a domy města Prahy. Praha : Victoria Publishing, 1995. 285 s. ISBN 80-85865-29-7 (váz.)
RYBÁR, Ctibor. Co je co v Praze. Praha : Pressfoto, 1989. 470 s. ISBN 80-7046-013-X (váz.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2007 18:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu