purkrabí, pranýř, Chodsko
Text dotazu
co je to půlkrabí,co dělal? co je to praníř? kde přesně se nachází Chodsko?
Odpověď
Dobrý den, domnívám se, že jste svým dotazem myslel purkrabího (nikoli "půlkrabího" - takovéto slovo totiž, dle slovníků, v češtině neexistuje) a pranýř (nikoli "praníř").
Základní informace tykající se Vámi zmiňovaných pojmů najdete volně na internetu, např. v internetových slovnících a encyklopediích (http://cs.wikipedie.org, http://encyklopedie.seznam.cz...). Pro purkrabího:
http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/322133-purkrabi
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kastel%C3%A1n,
pro pranýř:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pran%C3%BD%C5%99
http://www.tisnov.cz/index.php?page=sibenice_stinadlo_a_pranyr
pro Chodsko:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Chodsko
http://web.quick.cz/chodsko1/chod.htm
Informace najdete i v tištěných encyklopediích, např.:
Universum: všeobecná encyklopedie. Praha: Odeon, 2002-
Ottův slovník naučný: ilustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. Praha:
J. Otto, 1888-1909
Všeobecná encyklopedie v osmi svazcích. Praha: Diderot, 1999 a dalších.
Rádi bychom Vás upozornili, že účelem služby Ptejte se knihovny není zpracovávání domacích úkolů či jiných školních úloh a nehodláme střídat naše uživatele v jejich řešení.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.10.2008 14:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu