Publius Ovidius Naso
Text dotazu
Dobrý den.Zajímalo by mě v jakém století napsal Ovidius knihu Umění milovat, děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den, Ovidiova sbírka Umění milovat, rozdělená do tří knih, byla uvěřejněna brzy po roce 1 př. n. l. Krátce nato byl vydán Ovidiův soubor básní Jak léčit lásku. Pro získání dalších informací o životě a díle Ovidia doporučujeme publikaci Jana Buriana s názvem Publius Ovidius Naso (Praha: Československý spisovatel, 1975. 273 s.).
Použité zdroje:
* BURIAN, Jan. Publius Ovidius Naso. Praha: Československý spisovatel, 1975. Str. 53.
* OVIDIUS NASO, Publius. Umění milovat a nemilovat. Praha: Československý spisovatel, 1993. Str. 248. ISBN 80-202-0427-X.
* http://rim.me.cz/osobnosti/literatura/ovidius.php .
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 17:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu