Provozovaná letadla na letišti Kansai (KIX)
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaká letadla mají povolená přistání na letišti Kansai (KIX) v Japonsku.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
nevíme, zda jsme Váš dotaz správně pochopili. Předpokládáme však, že souvisí s konstrukcí letiště, které je celé postaveno na uměle vytvořeném ostrově u města Osaka v Japonsku. Takto uměle vytvořená plocha v moři by mohla mít určité váhové limity (tedy omezení na určité typy letadel). Tyto limity ovšem nejsou na stránkách samotného letiště ani v dalších dostupných zdrojích uvedeny. Ze všech příspěvků naopak vyplývá, že mezinárodní letiště Kansai je poměrně značně vytížené - ročně odbaví až 180 000 letů a kromě letadel určených pro osobní přepravu zde přistávají i nákladní letadla. Jedná se především o mezinárodní lety. Vnitrostátní lety jsou směřovány spíše na původní letiště v Osace (Itami airport).
Použité zdroje
*Informace na stránkách letiště: http://www.kansai-airports.co.jp/[…]/kix.html
* https://en.wikipedia.org/wiki/Kansai_International_Airport
* Nejdražší letištní hamburgery. Japonci otevírají supermoderní ostrovní letiště Kansai, nejdražší na světě. Lidové noviny. 1994, roč. 7, č. 215, s. III.
* PARKYN, Neil, ed. Sedmdesát divů světové architektury a stavitelství. Vyd. 1. [Praha]: Slovart, 2003. 304 s. ISBN 80-7209-462-9.
* 100 nejkrásnějších divů moderního světa. 1. české vyd. Praha: Svojtka & Co., 2006. 221 s. ISBN 80-7352-487-2.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.10.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu