-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o pomoc při určení autorství (bohužel se mi nedaří jej ani s pomocí hledání určit).
V rámci mé akademické práce se potýkám s článkem, u něhož se autor podepisuje jen zkratkou pz.
Jde pravděpodobně o recenzi na téma tehdy nedávno vydané knihy Černí Baroni.
Konkrétně o: Jihočeská Pravda: orgán Komunistické strany Československa v Čes. Budějovicích. Praha: Komunistická strana Československa, 30.05.1969, 25(125).
Za případnou odpověď a jakoukoliv formu pomoci Vám předem děkuji.
Dobrý den, novinářskou šifru pz jsme nenašli. Pod šifrou Pz psal PhDr. Jaroslav Podzimek (*1933), knihovník, přispěvatel např. do Lidové demokracie, Rudého práva aj.
Zdroj: VOPRAVIL, Jaroslav Stanislav. Slovník pseudonymů v české a slovenské literatuře. Praha: SPN, 1973.
Jihočeskou pravdu nemáme nyní k dispozici, ale doporučujeme obrátit se na Jihočeskou vědeckou knihovnu v Českých Budějovicích, https://www.cbvk.cz/, kde by mohli možná poradit.
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
17.05.2021 08:00