Prosba o knižní zdroje pro odbornou práci
Text dotazu
Dobrý den,
píši odbornou práci na téma působení stimulačních látek na organismus a potřebuji najít knižní zdroje. Mohla bych Vás, prosím, poprosit, zda byste mi mohli poskytnout seznam literatury, která by se tímto tématem zaobírala? Stimulačními látkami se myslí kofein, thein, nikotin, alkohol apod. Moc by mi to pomohlo.
Za kladné vyřízení mé prosby předem moc děkuji!
Odpověď
Vážená slečno ...,
z našeho fondu Vám můžu nabídnout například tyto knihy:
BUDINSKÝ, Václav, Milan ŠAMÁNEK a Zuzana URBANOVÁ. Ať žije alkohol & příloha. 7. vydání. [Praha]: VR Atelier, 2015, 193 s. ISBN 978-80-905967-5-7. (volný výběr, umístění 613.81/.84, signatura A0-39216, vypůjčená do 20.11.)
EHRMANN, Jiří, Jiří EHRMANN a Petr SCHNEIDERKA. Alkohol a játra. Praha: Grada, 2006, 166 s. Malá monografie. ISBN 80-247-1048-X. (ze skladu, signatura 765 682, nyní vypůjčená do 3.12.)
HRUBÁ, Drahoslava a Veronika ŠIKOLOVÁ. Co je Third-Hand Smoke, aneb, Jak nás - nekuřáky - ohrožuje kouření?: obecné informace pro pacienty. Praha: Liga proti rakovině Praha, [2014?], 12 s. ISBN 978-80-260-5968-4. (ze skladu, signatura B0-18868)
KRÁLÍKOVÁ, Eva. Diagnóza F17: závislost na tabáku. Praha: Mladá fronta, 2015, 102 s. Aeskulap. ISBN 978-80-204-3711-2. (ze skladu, signatura B0-19949, nyní vypůjčená do 1.12.)
KRÁLÍKOVÁ, Eva. Doporučení pro léčbu závislosti na tabáku: kapesní verze. Brno: Česká kardiologická společnost, 2006, 22 s. ISBN 80-239-7362-2. (ze skladu, signatura 766 499)
NEŠPOR, Karel a Petr HERLE. Adiktologie pro všeobecné praktické lékaře. Praha: Raabe, [2019], 132 s. Ediční řada pro VPL IV. ISBN 978-80-7496-410-7. (ze skladu, signatura B0-26910, nyní připravená k vypůjčení pro čtenáře)
PRADÁČOVÁ, Jarmila. Kouření a zdraví: obecné informace pro pacienty. Praha: Liga proti rakovině Praha, [2013?], 16 s. ISBN 978-80-260-5220-3. (ze skladu, signatura B0-18865)
SKÁLA, Jaroslav. --až na dno!?: fakta o alkoholu a jiných návykových látkách : (zneužívání a závislost). 4. přeprac. a dop. vyd. Praha: Avicenum, 1988, 139 s. Život a zdraví. (ze skladu, signatura 671 173)
ŠTABLOVÁ, Renata a Břetislav BREJCHA. Návykové látky a současnost. Praha: Vydavatelství PA ČR, 2006, 302 s. ISBN 80-7251-224-2. (volný výběr, umístění 613.81/.84, signatura A0-6912)
ŠVIHOVEC, Jan, Jan BULTAS, Pavel ANZENBACHER, Jaroslav CHLÁDEK, Jan PŘÍBORSKÝ, Jiří SLÍVA a Martin VOTAVA. Farmakologie. Praha: Grada Publishing, 2018, xix, 962 s. ISBN 978-80-247-5558-8. (volný výběr i studovna, umístění 615, signatura A1-7209, především kapitola 8: Závislost na návykových látkách)
Zdraví a škodlivé návyky. Praha: Státní zdravotní ústav, 1999, 56 s. ISBN 80-7071-141-8. (ze skladu, signatura 747 143)
Dále je možné se podívat ve volném výběru ve 3. patře naší knihovny do oddílu 615: Farmacie, Farmakologie, Léčiva, Terapie, Toxikologie. Domnívám se, že i zde najdete další literaturu k Vašemu tématu.
Dobrým zdrojem, kde získat tipy na další knihy, ale i články nebo online dokumenty, jsou také vysokoškolské závěrečné práce (a v nich seznamy použité literatury). Najdete je na stránkách Theses: https://theses.cz . Po zadání příslušných klíčových slov lze nalézt např. tyto práce: Kofein a výživa člověka, Vliv výrobků obsahujících nikotin na lidské tělo, Alkohol a jeho vliv na lidský organismus.
V případě dalších dotazů či nejasností se prosím ozvěte.
Použité zdroje
Online katalog SVK HK: www.svkhk.cz
Medvik: https://www.medvik.cz/bmc/
Theses.cz: https://theses.cz
Internet
Obor
Lékařství
Okres
Hradec Králové
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
Datum zadání dotazu
08.11.2021 13:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu