Programy pražských kin z let 1975 - 1980
Text dotazu
Dobrý den. Potřebuji poradit, kde mám hledat programy
pražských kin z let 1975-80.Potřebuji prolistovat uvedené období po týdnech
nejlépe v nějakém přehledu.Případně podrobný rozpis co hrálo kino Radost v
Praze 6 - Břevnově.Děkuji za zprávu.
Odpověď
Dobrý den
programy premiérových pražských kin naleznete v publikaci:
* Přehled kulturních pořadů v Praze. Praha: Městský dům osvěty, 1953- . ISSN 0862-9293.
Přehledy vycházely měsíčně a kromě další kultury zde naleznete programy kin rozdělených do jednotlivých městských částí (Praha 1 - Praha 10). Je zde uvedeno i kino Radost- abyste měl představu, jaké záznamy můžete očekávat, uvádíme Vám příkladem právě program kina Radostv březnu 1980:
Radost, Břevnovská 5, tel. 35-04-92.
1.-5. Lék proti strachu - SSSR - odpol.
* Tři tygři proti třem tygrům - Itálie (od 18. l.) 6.-12. Záhadné zmizení - SSSR - odpol.
* Ostře sledované vlaky - ČSR
13.-19. Muž se železnou maskou - USA
20.-26. Záhadný Hektor - NSR
27.-31. Toulavý vítr - SSSR - odpol.
* Velký Gatsby - USA
Publikace Přehled kulturních pořadů v Praze je dostupná v různých knihovnách, jejich přehled naleznete u záznamu publikace v Souborném katalogu ČR, který je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/.
V Národní knihovně ČR, která také vlastní exemplář, si ji mohou registrovaní uživatelé pro prezenční studium vypůjčit prostřednictvím katalogu naskenovaných katalogizačních lístků Katif. Katif naleznete na adrese http://katif.nkp.cz/, zde zvolte Generální katalog III (pro periodický tisk), dále zásuvku PROM - PŘEHLED/N a poté katalogizační lístek č. 513.
Vzhledem k tomu, že publikaci vydává Pražská informační služby, zajímavé informace byste mohl získat i u ní, pravděpodobně bude archivovat i tyto starší vydání Kulturních přehledů (http://www.praguewelcome.cz/).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.07.2012 11:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu