Přírodní zajímavosti Německa
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Dostala jsem seminární práci na téma přírodní zajímavosti v Německu, konkrétně v Hesensku, Porýní - Falcku, Sársku a Bádensko - Wurttenbersku. V knihovně jsem nemohla nic najít, tak Vás prosím, jestli neznáte nějaké internetové stránky. Děkuji moc
Odpověď
Dobry den, pro zakladni orientaci a vyber prirodnich pamatek by Vam mohly poslouzit napr. rozsahlejsi pruvodci Nemeckem.
V cestine jsme na internetu prilis obecnych informaci o prirodnich pamatkach Nemecka nenalezli. Existuje server Nemecko - turisticka zeme (http://www.nemecko.travel/CSY/priroda_sport_rekreace/prirodni_a_narodni_par
ky.htm), ktery mimo jine obsahuje i zakladni informace o nemeckych narodnich a prirodnich parcich vcetne odkazu na jejich oficialni stranky.
V anglictine naleznete informace o nemeckych narodnich a prirodnich parcich na http://www.european-parks.org/urlaubundfreizeit_liste.php?land=3, v nemcine pak na http://www.europarc-deutschland.de/index.php?q=nationalparks,
http://www.europarc-deutschland.de/index.php?q=biosphaerenreservate,
http://www.nationale-naturlandschaften.de/index.php?content=liste&was=natur
a http://www.nationale-naturlandschaften.de/index.php?content=startseite
(mapa s odkazy).
Informace v cestine najdete na internetu pravdepodobne snadneji, pokud budete vyhledat konkretni lokality (napr. informace v cestine o lokalite Saarschleife  v Sarsku - http://www.nemecko.travel/CSY/destinace_nemecko/master_tlshopping-id1195-fstadt_ausflugstipps.htm).
Pro nektere spolkove zeme se nam jeste podarilo nalezt stranky venujici se prirodnim zajimavostem nebo pamatkam, bohuzel jsou vsak vsechny v nemcine:
Hesensko (Hessen)
* http://www.hessen.de/irj/hessen_Internet?uid=5ac5072f-a961-6401-e76c-d1505eb31b65
* http://www.hmulv.hessen.de/irj/HMULV_Internet?cid=23df83747dc9542120981836e190bd2b
* http://whc.unesco.org/en/list/720
Sarsko (Saarland)
* http://de.wikipedia.org/wiki/Tourismus_im_Saarland
Badensko-Württenbersko (Baden-Württemberg)
* http://www.baden-wuerttemberg.de/
* http://www.tourismus-bw.de/naturparks.2829.1443,1516,1830,1887,1905.htm
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
12.03.2008 18:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu