Příjmení Vojtásek
Text dotazu
Je možné, že by příjmení Vojtásek vzniklo z příjmení Vojtek?
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Vojtásek/ Vojtásková stejně tak jako příjmení Vojtek/ Vojtková vzniklo z osobního jména Vojtěch. Což znamená útěcha či posila vojska.
Pro zajímavost uvádíme, že v roce 2011 žilo v České republice 44 osob s příjmením Vojtásek/ Vojtásková. Z toho 23 mužů a 21 žen. Nejčastěji pak v Ostravě, Luhačovicích, Hranici či Havířově.
Zdroje:
* Kde jsme: http://www.kdejsme.cz
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* KNAPPOVÁ, Miloslava. Jak se bude Vaše dítě jmenovat? 4. přeprac. a dopl. vyd. Praha : Academia, 2006. ISBN 80-200-1349-0.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.04.2012 15:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu