příjmení Tymočko
Text dotazu
Dobrý den, chci se zeptat, jak by se psalo a vyslovovalo jméno: Václav Tymočko ve Španelštine? Dekuju.
Odpověď
Dobrý den,
předpokládáme, že jméno a příjmení Václav Tymočko by se ve španělštině psalo stejně jako v češtině, protože jména a příjmení se do cizích jazyků většinou nepřepisují.
Zasíláme odkaz, kde si můžete poslechnout výslovnost Vašeho jména a příjmení ve španělštině.
http://translate.google.cz/?hl=cs#cs|es|V%C3%A1clav%20Tymo%C4%8Dko
Pokud budete mít zájem, posíláme ještě další odkazy, kde se můžete dozvědět další informace o španělské výslovnosti.
http://www.kareldekar.com/spanelstina-spanelsky-jazyk/vyslovnost-pronunciaci
on-basica.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0pan%C4%9Bl%C5%A1tina
Pokud by Vás tato tematika zajímala více, můžete se také podívat na některé knihy zabývající se výslovností jmen v cizích jazycích. Bohužel knihu, která by se zabývala španělskou výslovností českých jmen, se nám najít nepodařilo.
Většinou existují knihy, které se zabývají opačným tématem, tedy výslovností cizích jmen v češtině. Přesto pokud by Vás zajímala výslovnost a skloňování např. španělských jmen v češtině, pak můžete nahlédnout např. do těchto knih (dostupné z fondu Národní knihovny ČR):
*ZEMAN, Jiří. Výslovnost a skloňování cizích osobních jmen v češtině. 3., Románská osobní jména (španělština, portugalština, rumunština). 1.vyd.
Hradec Králové : Gaudeamus, 2002. ISBN 80-7041-017-5 (brož.) *HONZÁKOVÁ, Marie. Čteme je správně? : slovníček výslovnosti cizích jmen. 3. dopl. a upr. vyd. Praha : Albatros, 2004. ISBN 80-00-01396-7 (váz.) *CARRILLO, Alfonso R. Spanish phonetics : a study of the mechanics of spoken sounds with the aim of acquiring a perfect Spanish pronunciation. Mexico City :
Antorcha , c1950.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.08.2012 13:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu