příjmení Tipek
Text dotazu
Dobrý den,
Prosím o zjištění odkud pochází příjmení Tipek.
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Tipek není bohužel v nám dostupných publikacích uvedeno.
Nejbližší příjmení, která se nám podařilo nalézt, jsou příjmení Tipl, Tipelt, Tipmann (apod.), která byla odvozena z německého křestního jména Dietbald (diet = lid, bald = smělý).
Ke dni 15.7.2009 v České republice žilo dle statistik Ministerstva vnitra ČR a serveru "Kde Jsme" pouze 12 mužů a 21 žen s příjmením Tipek/Tipková, příjmení se vyskytuje nejčastěji v Praze, Liberci a Strakonicích.
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004.
* BENEŠ, Josef. Německá příjmení u Čechů. 1.vyd. Ústí nad Labem : Univerzita J.E. Purkyně, 1998.
* Statistiky na portálu Kde Jsme: http://www.kdejsme.cz/
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.01.2012 15:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu