Příjmení Szuszies
Text dotazu
Chtela bych se zeptat na puvod prijmeni Szuszies, dekuji
Odpověď
Dobrý den,
příjmení Szuszies není bohužel uvedeno v žádné publikaci o původu a významu příjmení, které máme k dispozici (jejich přehled v závěru odpovědi). S dotazem Vám radíme obrátit se na Jazykovou poradnu Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz/jazykova-poradna/).
Pro zajímavost Vám uvádíme údaje ze stránky www.kdejsme.cz, dle které žije v ČR 1 osoba s tímto příjmením, a to na Pardubicku - možná se tedy jedná právě o Vás.
Použitá literatura:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. Vyd. 3., (2. v Agentuře Pankrác). Praha: Agentura Pankrác, 2010. 229 s. ISBN 978-80-86781-14-3.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá domácí encyklopedie 250 nejčastějších příjmení. Vyd. 1. V Praze: Knižní klub, 1998. 174 s. ISBN 80-7176-731-X.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená: malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka. Vyd. 1. Praha: Epocha, 2003. 381 s. ISBN 80-86328-30-9.
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem. 1. vyd. Praha: Epocha, 2004. 298 s. ISBN 80-86328-58-9.
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení: studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. Nové vyd. V Praze: Nákladem Jana Kotíka, 1897. 288 s.
Kniha je k dispozici v digitální knihovně Kramerius na adrese http://kramerius.nkp.cz/kramerius/MShowMonograph.do?id=22709&author=.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.06.2012 09:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu