Příjmení Švec a Koten v Berní rule
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informaci z knihy Berní rula generální rejstřík - příjmení Švec Daňkovice a také Koten Mysletín. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
k prověření výskytu osob s příjmením Švec a Koten jsme použili rejstřík  "Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům".
Ani jeden z Vámi uvedených údajů jsme ovšem nemohli potvrdit.
Osoba s příjmením Švec, která by pocházela z obce Daňkovice, není v rejstříku uvedena.
Nejblíže je s tímto příjmením zmíněn Václav Švec ze Svratky (povoláním švec).
V kraji Chrudimsko se vyskytuje ještě dalších 24 osob s příjmením Švec - viz " Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům", většina ovšem z panství Nasavrky, Nové hrady či Lanškroun.
Příjmení Koten je v berní rule uvedeno pouze jednou. Jako nositel tohoto jména je zde uveden chalupník Mikuláš Koten z Předního Chlumu,  panství Dobříš.
Použitá literatura:
* Červený, Václav, ed. a Červená, Jarmila, ed. Berní rula: generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. vyd. Praha: Libri, 2003. 2 sv. ISBN 80-7277-058-6.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.06.2013 11:35
Koten píše:
Úterý 24.04.2018 21:09
Dobrý den,
v obci Mysletín se však vyskytuje příjmení Kotten, stejně tak v soupisu poddaných z roku 1651. Rod Kottenů (resp. následně Kotenů) se z této obce rozšiřuje do okolních a následně i velmi vzdálených obcí...
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu