Příjmení Riečičiarová
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se dozvědět více informací o významu a původu příjmení Riečičiarová.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
bohužel, k příjmením cizího (v tomto případě pravděpodobně slovenského) původu nemáme k dispozici vhodnou literaturu. Příjmení Riečičiarová není v nám dostupných publikacích uvedeno. Osob s příjmením Riečičiar/Riečičiarová žije v České republice poměrně malý počet. Konkrétně se jedná o 18 mužů a 15 žen (server: www.nasejmena.cz ) žijících  převážně v Litoměřicích a na Moravě. Pravděpodobně tento nepočetný výskyt jména na území ČR zapříčinil, že výklad příjmení Riečičiar nebyl zařazen do žádné z publikací, jež se věnují výkladu původu českých příjmení.
Použité zdroje:
* MOLDÁNOVÁ, Dobrava. Naše příjmení. 2., upr.vyd. Praha : Agentura Pankrác, 2004. ISBN 80-86781-03-8 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie 250 nejčastějších příjmení.2.vyd.Praha : Epocha, 2002.ISBN 80-86328-10-4 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená, aneb, Příjmení pod mikroskopem.1. vyd.Praha : Epocha, 2004.ISBN 80-86328-58-9 (váz.)
* MATES, Vladimír. Jména tajemství zbavená : malá encyklopedie nejčastějších příjmení. II. díl, jména na 251.-501.místě, Adam - Žižka.1.vyd.Praha : Epocha, 2003.ISBN 80-86328-30-9 (váz.)
* KOTÍK, Antonín. Naše příjmení : studie ku poznání příjmení českoslovanských, s ukázáním jejich hojnosti, rozmanitosti a namnoze zvláštního rázu a s pokusem o vysvětlení jich původu a smyslu. V Praze : Nákladem Jana Kotíka, 1897. (volně dostupný v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.01.2014 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu